Infineon Technologies AG verhoogt zijn exploitatiemodel en rapporteert haar resultaten voor het vierde kwartaal en voor het volledige boekjaar jaar, die beide eindigden op 30 september 2022.
“Decarbonization en digitalisering zorgen voor een structureel toenemende vraag naar halfgeleiders. Infineon zal onevenredig profiteren van deze ontwikkeling dankzij haar strategische positionering. Deze dynamiek is verder versneld, dus het is nu het juiste moment voor ons om een nog ambitieuzer target operating model te definiëren,” zegt Jochen Hanebeck, Chief Executive Officer van Infineon. “Bovendien zijn we door de geplande investering in een nieuwe fabriek gaan we door met de consequente uitvoering van onze strategie en verbreden we de basis voor onze versnelde winstgevende groei traject op een toekomstgerichte manier. Wij zijn blij met de politieke steun voor een investering in de vestiging in Dresden (Duitsland) en we rekenen op voldoende
financiering via de European Chips Act. Wij hebben het uitdagende boekjaar 2022 met een uitstekend vierde kwartaal. Het boekjaar 2023 onzekerheden is verhoogde waakzaamheid geboden in de komende kwartalen. Wij zijn bereid om indien nodig snel en flexibel te handelen.
In haar doelmarkten automotive, industriële en IoT-toepassingen, alsmede renewable energie ziet Infineon een toenemende dynamiek en sterke structurele groei. drivers. Het bedrijf verbetert daarom zijn target operating model, dat financiële doelstellingen over de cyclus definieert. In de toekomst, op basis van een wisselkoers van US$ 1,00 tegenover de euro, zal de verwachte gemiddelde omzetgroei in de toekomst meer dan 10 procent bedragen, tegenover 9 procent + voorheen. De groei zal met name gedreven door elektromobiliteit, autonoom rijden, renewable energie, datacenters en IoT, waarbij deze groei gepaard zal gaan met een aanzienlijke verbetering van de winstgevendheid. winstgevendheid: de resultaatmarge van het segment zal naar verwachting een gemiddeld niveau bereiken van 25 procent, tegenover 19 procent tot nu toe. De belangrijkste factoren die de winststijging zullen bestaan uit een toenemend aandeel van systeemoplossingen, een hoogwaardige product/technologiemix als gevolg van portefeuillebeheer, de uitbreiding van de kostenefficiënte 300-millimeterproductie, en operationele kosten die minder snel stijgen dan de inkomsten als gevolg van digitalisering en besparingen en schaalvoordelen. Voor het eerst neemt Infineon een expliciete doelstelling voor de vrije kasstroom op in haar bedrijfsmodel. bedrijfsdoelstelling, ter vervanging van de eerder gebruikte verhouding tussen investeringen en omzet. De vrije kasstroom, gecorrigeerd voor grote investeringen in front-end gebouwen, moet binnen een bandbreedte van 10 tot 15 procent van de omzet liggen gedurende de cyclus.
Infineon is van plan haar 300-millimeter productiecapaciteit verder uit te breiden om de verwachte versnelling in de groei van analoge/gemengd-signaal en vermogenshalfgeleiders. De beoogde locatie is Dresden (Duitsland). Adequate overheidsfinanciering is vereist voor de investeringsbeslissing. Met een geplande totale investering van 5 miljard euro zou dit de grootste investering in de geschiedenis van Infineon zijn. geschiedenis van Infineon. Daarmee zou het bedrijf zijn positie als wereldleider op het gebied van energiesystemen versterken. Wanneer de fabriek op volle capaciteit draait zou de geplande fabriek het potentieel hebben om jaarlijks inkomsten te genereren die gelijk zijn aan de investering. Verwacht wordt dat de nieuwe fabriek tot 1.000 nieuwe hooggekwalificeerde arbeidsplaatsen zal opleveren. hooggekwalificeerde banen creëren en volgens de planning zou de productie in het najaar van 2026 kunnen beginnen.