Bosch Rexroth en TotalEnergies tekenen intentieverklaring voor het ontwikkelen van duurzame hydraulische vloeistoffen.

0

Bosch Rexroth en TotalEnergies willen nauwer samenwerken bij de ontwikkeling, kwalificatie, introductie en marketing van hydraulische vloeistoffen op waterbasis met de nadruk op duurzaamheid, brandwerendheid en prestaties.

blank

Bij de ondertekening in Lyon: Dr. Steffen Haack, CEO van Bosch Rexroth (aan tafel, rechts), Rainer Keiemburg, Vice President Greases & Specialties, TotalEnergies Lubricants (aan tafel, links).

 De geplande samenwerking zal zich richten op duurzamere waterhoudende, biologisch afbreekbare en brandwerende alternatieven voor hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie. Ze zullen dus milieuvriendelijker en veiliger zijn dan eerdere oplossingen, terwijl ze vergelijkbare prestaties leveren.

“Door deze stap te zetten in het kader van onze verantwoordelijkheid als toonaangevende hydrauliekspecialist, stimuleren we de ontwikkeling naar duurzaamheid ook op het gebied van hydraulische vloeistoffen. TotalEnergies is de eerste partner met wie we samenwerken op het gebied van duurzame alternatieven voor hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie. Deze zullen op grote schaal beschikbaar zijn op de markt”, zegt Dr. Steffen Haack, CEO van Bosch Rexroth.

Als onderdeel van de geplande niet-exclusieve samenwerking zal Bosch Rexroth verantwoordelijk zijn voor het definiëren van de vereisten voor de betreffende vloeistoffen alsmede voor het testen, kwalificeren en certificeren ervan. De hydrauliekspecialist die op veel gebieden toonaangevend is, zal daarbij ook bijdragen aan de markttoegang. TotalEnergies, een wereldwijde leverancier van hydraulische vloeistoffen en andere producten, ontwikkelt en distribueert de vloeistoffen. Samen willen de bedrijven ook bijdragen aan het noodzakelijke standaardiseringswerk en het ontwikkelen van business modellen.
Het doel: gekwalificeerde, gecertificeerde, duurzamere alternatieven voor vloeistoffen op basis van minerale olie – voor de hele industrie.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: Verdienmodel van de toekomst voor de BV Nederland. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Als een van ‘s werelds leidende leveranciers van aandrijf- en besturingstechnologieën, garandeert Bosch Rexroth efficiënte, krachtige en veilige bewegingen in machines en systemen van elke omvang. Het bedrijf bundelt wereldwijde knowhow op het gebied van mobiele toepassingen, industriële toepassingen & engineering en fabrieksautomatisering. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en services, creëert Bosch Rexroth de noodzakelijke omgeving voor volledig geconnecteerde applicaties. Bosch Rexroth biedt klanten hydraulische technologie, elektrische aandrijf- en besturingstechnologie, tandwieltechnologie en lineaire bewegings- en assemblagetechnologie, inclusief software en interfaces met het ‘Internet of Things’. Met vestigingen in meer dan 80 landen en meer dan 32.000 medewerkers heeft Bosch Rexroth in 2022 een omzet gerealiseerd van ongeveer 7.0 miljard.

De Bosch Group is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Het heeft wereldwijd ongeveer 421.000 werknemers (per 31 december 2022). De onderneming realiseerde in 2022 een omzet van 88,2 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren:

Mobiliteit, Industriële technologie, Consumentengoederen en Energie- en gebouwentechnologie. Als toonaangevende IoT-aanbieder biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme huizen, Industrie 4.0 en connected mobiliteit. Bosch streeft een visie na op mobiliteit die duurzaam, veilig en opwindend is. Het gebruikt zijn expertise in sensortechnologie, software en diensten, evenals zijn eigen IoT-cloud, om zijn klanten verbonden, domeinoverschrijdende oplossingen uit één bron aan te bieden. Het strategische doel van de Bosch Groep is om ‘connected living’ mogelijk te maken met producten en oplossingen die ofwel kunstmatige intelligentie (AI) bevatten of met behulp daarvan zijn ontwikkeld of geproduceerd.

Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasme opwekken. Kortom, Bosch creëert technologie die “Invented for life” is. De Bosch Group bestaat uit Robert Bosch GmbH en zijn ongeveer 470 dochter- en regionale ondernemingen in meer dan 60 landen. Met inbegrip van verkoop- en servicepartners bestrijkt het wereldwijde productie-, engineering- en verkoopnetwerk van Bosch bijna elk land ter wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatieve kracht. Op 136 locaties over de hele wereld heeft Bosch ongeveer 85.500 medewerkers in dienst voor onderzoek en ontwikkeling, waarvan bijna 44.000 software-ingenieurs.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics