UPyTher trekt zaaifinanciering aan om de ontwikkeling van zijn hoofdproduct UPT-211 voor behandeling van buikvlieskanker.

0

UPyTher pioniert met innovatieve therapeutica voor de behandeling van patiënten met peritoneale kanker. Peritoneale kanker is een medische behoefte waarin nog niet is voorzien en die vaak bijdraagt aan het falen van behandelingen en een verhoogd sterftecijfer bij patiënten met dikkedarm-, eierstok- en maagkanker, eierstokkanker en maagkanker.

De investering zal de preklinische ontwikkeling mogelijk maken van UPyTher’s hoofdproduct UPT-211 voor de behandeling van peritoneale uitzaaiingen van colorectale kanker en de voorbereiding van de eerste onderzoeken bij patiënten.

“In combinatie met de onlangs toegekende OPZuid-financiering zal deze investering de preklinische ontwikkeling van ons hoofdproduct UPT-211 versnellen, zegt CEO Geert van Almen.

“We zijn verheugd UPyTher te kunnen ondersteunen in hun reis om hun innovatieve benadering, die een potentieel heeft om de enorme medische behoefte aan een betere behandeling van buikvlieskanker aan te pakken”, zegt Benjamin Sieters, fondsbeheerder bij Essential Investments.

“Met zijn unieke producten heeft UPyTher het potentieel om een aanzienlijke impact te hebben op het leven van patiënten die gediagnosticeerd zijn  met buikvlieskanker en het huidige behandelingsparadigma te veranderen door intraperitoneale therapie eenvoudig, veilig en effectief te maken”, voegt Floris Hamel, Investment Manager bij BOM, toe.

“Bovendien stelt deze financiering ons in staat om de effectiviteit en veiligheid van onze gepatenteerde technologie aan te tonen om te dienen als platform voor de ontwikkeling van een breed portfolio van innovatieve en effectieve therapeutica voor de behandeling van primaire kankers zoals eierstok- en maagkanker, evenals verschillende andere aandoeningen in de buikholte”, voegt CTO Peter Paul Fransen.

“Het bedrijf ontwikkelt baanbrekende oplossingen voor indicaties met een grote medische behoefte, gebruikmakend van de wereldwijd leidende Technologie. Dit sluit goed aan bij ons doel om innovaties te ondersteunen die zijn bedacht door spin-offs van Nederlandse universiteiten en medische centra”, zegt Pleuni Hooijman, Investment Manager bij het TTT MedTech fonds van Innovation Industries.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

UPyTher B.V. is een particulier farmaceutisch bedrijf gevestigd in Eindhoven, Nederland, dat zich richt op het omzetten van innovaties in nieuwe producten. buikvlieskanker tot een behandelbare ziekte. UPyTher bouwt voort op gepatenteerde polymeertechnologie en pioniert met innovatieve therapeutica die specifiek zijn ontworpen en ontwikkeld voor gebruik in de buikholte. UPyTher streeft naar een nieuwe standaard voor intraperitoneale therapie die levensreddende mogelijkheden biedt voor patiënten en intraperitoneale therapie eenvoudig, veilig en effectief maakt.

UPyTher B.V. werd in 2020 opgericht door Professor Patricia Dankers, Dr. Peter-Paul Fransen en Dr. Geert van Almen als een spin-off van de DankersLab onderzoeksgroep aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Essential investments is een seed capital fonds dat zich richt op high-tech bedrijven binnen de life sciences sector. Het op in Nederland gevestigde fonds biedt seed- en early stage-investeringen voor R&D-intensieve startups en ventures. Gesteund door door ervaren angel investors en een sterk netwerk, gebruikt het fonds een hands-on mentaliteit om innovaties te helpen de
de markt te bereiken.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) helpt startups die werken aan kritische technologieën, een gezonde toekomst, klimaatneutrale energie en duurzame voedselvoorziening aan de hulp en financiering die ze nodig hebben. Het helpt hen ook van de grond te komen en zich te ontwikkelen tot scale-ups en bedrijven die de ambitie hebben om de wereld over te gaan. BOM werkt hiervoor jaarlijks samen met tientallen bedrijven. Het bedrijf is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincie Brabant.

Het Thematic Technology Transfer (TTT) MedTech consortium is een samenwerkingsverband tussen Technology Transfer Bureaus van de vier Nederlandse Technische Universiteiten, drie academische medische centra en Innovation Industries, met de ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is opgericht om veelbelovende spin-offs van technologie in een vroeg stadium te helpen om de eerste stap te zetten naar de commercialisering van baanbrekende medische technologieën.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics