Infinite Acres opende vandaag onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor vertical farming in Den Haag.

0

Infinite Acres, een Nederlands-Amerikaanse technologiedochter van vertical farming bedrijf 80 Acres Farms, opent vandaag een uniek onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op haar Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag – wereldwijd het eerste in zijn soort.

Infinite Acres zet door samenwerking in op versnelde groei vertical farming

In samenwerking met de beste partners op het gebied van ontwerp, bouw en onderhoud van dit type landbouw, gaat het Infinite Acres-team hiermee weer een stap verder in de ontwikkeling van vertical farming. Het Field Lab met Experience Center ligt vlakbij het Westland, dat als grootste glastuinbouwgebied van ons land al tientallen jaren toonaangevend is in de highte

blank

Tisha Livingston van 80 Acres Farms: ‘Vlak bij het Westland ontwikkelen we de technologie die nodig is om vertical farms te kunnen realiseren.’ Foto: 80 Acres Farms

ch landbouwsector. Het vormt dan ook de perfecte locatie voor deze hub voor industriële innovatie en duurzame voedselproductiemogelijkheden.

Innovatief initiatief

80 Acres Farms is al bijna tien jaar wereldleider in vertical farming met vestigingen in de Verenigde Staten en Europa. In het nieuwe centrum werken onderzoekers en experts van Infinite Acres zij aan zij met partnerbedrijven als Siemens, Signify, SICK en TTA die het centrum rechtstreeks ondersteunen. De faciliteit biedt daarnaast ook ruimte aan studenten voor het doen van onderzoek. Infinite Acres is lid van de Club van 100 van de Universiteit van Wageningen en hoopt met dit Field Lab de samenwerking verder te versterken. Ook wil het bedrijf de TU Delft en andere Nederlandse en Amerikaanse universiteiten bij dit initiatief betrekken.

Wereldwijd profijt

Tisha Livingston, CEO van Infinite Acres en medeoprichter van 80 Acres Farms, over het nieuwe Field Lab in Den Haag: “Zonder samenwerking is er geen innovatie. Door met onze partners aan de slag te gaan in ons onderzoekscentrum, sluiten we de feedbackloop en versnellen we het leerproces. Het is een ruimte om samen te werken, een plek om te innoveren en om ons in te zetten voor het oplossen van wereldwijde problemen.” Tisha Livingston en Mike Zelkind openen Field Lab in Den Haag: Door de bevoorradingsketen te verkorten, voedselverspilling te verminderen en meer te produceren met minder grondstoffen, kan verticale landbouw aan de basis staan van een gezondere en duurzamere toekomst wereldwijd.

Samenwerking in vertical farming

Dirk de Bilde, CEO Siemens Nederland, over de samenwerking met Infinite Acres: “Met uitdagingen als bevolkingsgroei en klimaatverandering die naast andere ernstige gevolgen leidt tot bodemdegradatie, moeten we de traditionele voedselproductie heroverwegen. Digitalisering en geavanceerde technologieën zoals AI zijn essentieel om de duurzaamheidsimpact in de voedselproductie en verticale landbouwindustrie te vergroten – en het zijn mensen die deze technologie ontwikkelen om anderen positief te beïnvloeden. De opening van het Field Lab en Experience Center is een belangrijke mijlpaal en zet een nieuwe standaard voor samenwerking in vertical farming. Het toont onze gedeelde inzet voor een duurzamere toekomst.”

Infinite Acres is een Nederlands-Amerikaans technologiebedrijf met groene vingers. Het werd in 2019 opgericht als dochteronderneming van 80 Acres Farms en combineert Nederlandse tuinbouwexpertise met Amerikaanse productie- en verwerkingstechnologie, wat resulteert in toonaangevende innovaties op het gebied van hardware, software en plantengenetica.

80 Acres Farms is leidend in verticale landbouw en werd in 2015 opgericht door Mike Zelkind en Tisha Livingston in Hamilton, Ohio. Het bedrijf exploiteert indoor farms gebouwd met technologie en analyses van topniveau door haar Nederlands-Amerikaanse dochter Infinite Acres. Door het gebruik van 100% groene energie en 95% minder water, bieden deze boerderijen een serie pesticidevrije oogsten die thuis langer vers blijven. Zo wordt voedselverspilling verminderd en het hoogste niveau van voedselveiligheid bereikt. De salades, saladepakketten, kruiden, microgroenten en tomaten van 80 Acres Farms zijn verkrijgbaar bij meer dan 1.500 winkels in het oosten van de Verenigde Staten.

Link magazine interviewde begin dit jaar Tisha Livingston en Mike Zelking uitgebreid, Link naar het artikel

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics