Federale regering van Oostenrijk voert een bonus in op Europese producten op het gebied van fotovoltaïsche componenten.

0

Het “Oostenrijkse technologieplatform Photovoltaics” juicht uitdrukkelijk het besluit van de federale regering toe om een bonus in te voeren op Europese producten op het gebied van fotovoltaïsche componenten. Dit is een eerste stap om het belang van de beschikbaarheid van Europese componenten te benadrukken.

Fotovoltaïsche energie is op weg om een van de belangrijkste vormen van energieopwekking te worden – wereldwijd, in heel Oostenrijk en in Europa. Momenteel wordt ongeveer 10% van het jaarlijkse elektriciteitsvolume in Oostenrijk gedekt door fotovoltaïsche energie, en als de nationale klimaatdoelstellingen worden gehaald, zal fotovoltaïsche energie meer dan 30% van het elektriciteitsverbruik en ongeveer 15 tot 20% van de totale energievraag van het land dekken. Dit blijkt uit waarden uit het Integraal Netinfrastructuurplan 2024 van de BMK. Ook andere Europese landen streven naar vergelijkbare ordes van grootte.

De energiesoevereiniteit van Europa is heilig
Daarom is het des te belangrijker om de Europese soevereiniteit in de hele fotovoltaïsche waardeketen te waarborgen. Chinese producten op het gebied van fotovoltaïsche componenten hebben vanwege hun kostenstructuren een belangrijke bijdrage geleverd aan het stimuleren van de uitbreiding van PV in Europa, en vooral in Oostenrijk. De huidige, uiterst heterogene kostenstructuur weerspiegelt echter ook de verschillende politieke randvoorwaarden en de onvergelijkbare ecologische, sociale en etnische normen van deze twee regio’s in de wereld.

blank

Link magazine special 2024: The Dutch High-Tech Industry and the European Ecosystem: stronger together. Read this edition digital.

Afhankelijkheden op het gebied van kritieke infrastructuren of energiebronnen moeten in de toekomst worden vermeden. De energiesoevereiniteit van Europa moet worden opgevat als een onschendbare waarde. Fotovoltaïsche energie is wereldwijd een belangrijke technologie en zal in de toekomst zeer waarschijnlijk de belangrijkste technologie zijn voor de energievoorziening. Het strategische belang van onderzoek en de maakindustrie in de PV-waardeketen als ruggengraat van elke economische macht is onmiskenbaar. De ontwikkelingen in China en de VS maken duidelijk hoe belangrijk fotovoltaïsche energie is.

Een groter bewustzijn van kwaliteit en individualiteit en de hoge kwaliteit van Europese PV-componenten is net zo belangrijk om het doel te bereiken om een end-to-end Europese waardeketen op het gebied van fotovoltaïsche energie opnieuw op te bouwen.

Oostenrijkse PV-industrie behoort tot de internationale leiders
Oostenrijk heeft een aantal uitstekende bedrijven op het gebied van de productie van PV-componenten. Zij vervaardigen subcomponenten voor fotovoltaïsche modules, omvormers en andere systemische componenten of zijn producenten van standaard- en speciale modules, subconstructies en diverse andere componenten voor fotovoltaïsche systemen. Bovendien is de binnenlandse fotovoltaïsche onderzoeksscène internationaal uitstekend gepositioneerd.

De nu geplande EU-bonus is een eerste belangrijke mijlpaal en positioneert Oostenrijk naast Italië als een Europese pionier op het gebied van maatregelen ter bevordering van de uitbreiding van een Europese fotovoltaïsche industrie.

De vereniging “Technology Platform Photovoltaics Austria” werd in mei 2012 opgericht als een gezamenlijk initiatief van de bedrijven die in Oostenrijk produceren op het gebied van fotovoltaïsche energie en de relevante Oostenrijkse onderzoeksinstellingen. Innovatie en onderzoek voor de binnenlandse fotovoltaïsche industrie moeten worden geoptimaliseerd om het aandeel van Oostenrijk in de toegevoegde waarde op de wereldwijde fotovoltaïsche markt te vergroten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics