Geesinknorba Group is weer volledig in Nederlandse handen.

0

Geesinknorba Groep; een toonaangevende Europese fabrikant van service waste management oplossingen, is overgenomen en is weer Nederlands eigendom.

  • Geesinknorba Groep; een toonaangevende Europese producent van afvalbeheeroplossingen, is overgenomen en is weer in Nederlandse handen.
  • De groep is actief in ongeveer 40 landen, heeft fabrieken in Emmeloord en Sevilla en zeven vestigingen in heel Europa.
  • De groep trok nieuw kapitaal aan om te groeien met zijn duurzame oplossingen zoals hybride, volledig elektrische en waterstof aangedreven afvalinzamelingsproducten.

De groep is actief in ongeveer 40 landen, met het hoofdkantoor in Emmeloord, Nederland; waar het afvalinzamelingsvoertuigen engineert en produceert. Behalve in Sevilla, Spanje; waar de verdichters worden vervaardigd. Vanuit zeven eigen vestigingen op het Europese continent levert het bedrijf diensten, reparaties en onderhoud aan klanten in zowel de publieke als de private sector.

Opgericht in 1875 als bouwer van rijtuigen door Jacobus Geesink, exporteerde het bedrijf in 1915 zijn eerste afvalinzamelvoertuig. Sindsdien is het bedrijf specialist in oplossingen voor afvalbeheer. Het staat bekend als de koploper van innovatieve engineering en om zijn hoge kwaliteitsniveau in productontwikkeling. Hoewel het bedrijf nog steeds conventionele middelen biedt om afvalinzamelingsapparatuur van stroom te voorzien, is het gericht op de meest duurzame oplossingen en heeft het sinds 2005 geïnnoveerd op het gebied van voertuigen op alternatieve brandstof en elektriciteit. Momenteel biedt Geesinknorba hybride, volledig elektrische en zelfs waterstof aangedreven afvalinzamelaars.

Nu, na meer dan 20 jaar, is het bedrijf terug bij de roots en zal het weer 100% Nederlands eigendom zijn. Een groep ondernemers, management en investeerder Globitas kocht de Geesinknorba Group van Firion, een internationaal milieubedrijf.

De nieuwe CEO van de Geesinknorba Group, Rene de Wit; ‘We zijn blij met dit momentum. Het is in zekere zin een einde aan een begin. Het is nu tijd voor het positivisme dat nodig is om door een uitdagende tijd te navigeren. Om verandering te omarmen en liefde en gezamenlijke inspanning in het bedrijf te stoppen. We kijken ernaar uit om samen met al onze stakeholders er een groot succes van te maken.’

Om alle belangen op één lijn te krijgen, willen de nieuwe eigenaren een meer ondernemende geest introduceren. Zo willen ze aandelen van het bedrijf verdelen onder de werknemers en verschillende managers van de internationale vestigingen de kans geven om mede-eigenaar te worden. De balans van het bedrijf zal worden versterkt en er zal nieuw kapitaal beschikbaar worden gesteld om het bedrijf te helpen zijn duurzame oplossingen te laten groeien.

Arthur Clement, partner bij Globitas; ‘Circulariteit en elektrificatie zijn onderwerpen die niet ontkend kunnen worden. Vooral in stedelijke situaties; waar steden brandstofauto’s, transport, scooters, enz. Verbieden. Overheden hebben geen excuus om nog steeds dieselaangedreven vuilniswagens in hun straten te hebben. Wij geloven dat er een enorm potentieel is voor de duurzame afvaloplossingen van Geesinknorba.’

De Wit; ‘We willen bijdragen aan een schone en duurzame wereld door de waste-to-value-industrie te empoweren. We zetten ons in om de activiteiten van onze klanten vooruit te helpen door geavanceerde oplossingen voor afvalbeheer te bieden die een aanzienlijke toegevoegde waarde en een lage TCO bieden. Daarom ontwikkelen en leveren we de meest innovatieve afvalinzameloplossingen voor duurzaam afvalbeheer.’

Geesinknorba Groep; een toonaangevende Europese fabrikant van oplossingen voor service afvalbeheer. Opgericht in 1875, is de groep momenteel actief in ongeveer 40 landen. Het hoofdkantoor van Geesinknorba is gevestigd in Emmeloord, Nederland; waar het ook afvalinzamelingsvoertuigen engineert en produceert. Vanuit zeven eigen vestigingen verspreid over het Europese continent levert Geesinknorba diensten, reparaties en onderhoud aan klanten in zowel de publieke als private sector.

Koos Spierings van Spierings Cranes tijdens het Link magazine elektrificatie/waterstof platform. Spiering is 1 van de vele speciaal machinebouwers in Nederland die investeren in elektrificatie. Foto Gerard Verschoten. 

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Belangrijke merken zijn Geesink en Norba, beide RCV-producten en Kiggen (statische compactors). De Groep biedt haar klanten ook aanvullende producten zoals satellietvoertuigen en veegmachines.

Globitas is eigendom van en wordt beheerd door een team dat een hands-on investeringsbenadering hanteert. We zijn waardetoevoegende investeerders en zoeken naar mogelijkheden om synergetisch samen te werken met sterke managementteams om bedrijven naar een volgende fase te brengen. We streven ernaar om top-line groeistrategieën toe te passen om waarde toe te voegen aan onze participaties. We zijn niet bang om te investeren in ondergewaardeerde bedrijven, projecten met herstelbare uitdagingen en ondernemingen met een duidelijk potentieel voor toegevoegde waarde. We willen actief waarde toevoegen aan onze investeringen met onze creatieve en ondernemende aanpak. De gecombineerde activaportefeuille van Globitas stelt meer dan 5.000 mensen tewerk, in 8 Europese landen en de VS, met een jaarlijkse omzet van meer dan ~ € 500 miljoen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics