Schneider Electric en AVEVA werken samen met IN-CORE Systèmes om de kwaliteit, efficiëntie en bedrijfsresultaten van fabrikanten van EV-batterijen te verbeteren

0

Schneider Electric en AVEVA kondigen een samenwerking aan met IN-CORE Systèmes om de efficiëntie in de productie van EV-batterijen voor elektrische voertuigen (EV) te verbeteren. Het gezamenlijke aanbod zal de prestaties van de elektrode-niveau tot de uiteindelijke cel verbinden en klanten een compleet gegevensbeeld bieden om processen te verbeteren.

blank

In de afgelopen jaren werd bij de productie van EV-batterijen tot 20% van de materialen weggegooid en werd er inefficiënt met energie omgegaan. Er was 47 kWh energie nodig om 1 kWh EV-batterijcel te produceren. Deze uitdagingen kunnen alleen worden beperkt met beter operationeel inzicht. Beeld Schneider

  • Het partnerschap maakt gegevensconnectiviteit op elektrodeniveau mogelijk en biedt fabrikanten van EV-batterijen nieuwe inzichten in prestaties.
  • Het gezamenlijke aanbod optimaliseert de kwaliteit, de productie en het materiaalgebruik, terwijl minder afval wordt geproduceerd.

Omdat de EV-markt exponentieel blijft groeien, staat de batterijproductie onder grotere druk om de kwaliteit, efficiëntie en bedrijfsresultaten te verbeteren. Deze hogere productie kan leiden tot nieuwe problemen, zoals foutmodi en procesvariatie, die op hun beurt leiden tot operationele, materiaal- en arbeidsverliezen.

In de afgelopen jaren werd bij de productie van EV-batterijen tot 20% van de materialen weggegooid en werd er inefficiënt met energie omgegaan. Er was 47 kWh energie nodig om 1 kWh EV-batterijcel te produceren. Deze uitdagingen kunnen alleen worden beperkt met beter operationeel inzicht.

De samenwerking tussen Schneider Electric, AVEVA en IN-CORE zal zorgen voor een betere gegevensverbinding in het productieproces door te zorgen voor traceerbaarheid van data op elektrodespiegelniveau. De IN-CORE Traceability Solution zal samenwerken met het AVEVA System Platform om kritieke parameters te verbinden met de productie van elektroden, de uiteindelijke cel en de prestaties van packs. Relevante gegevens worden hierbij op het juiste moment en in het juiste formaat geleverd om een compleet gegevensbeeld te garanderen. Dit biedt klanten positieve resultaten zoals:

  • Sneller problemen in het veld oplossen
  • Afvalvermindering
  • Productieoptimalisatie
  • Optimalisatie van materialen

“Operationele uitdagingen vormen de grootste belemmering tot succes in de productie van EV-batterijen”, zegt Christel Galbrun, Segment President for Mobility bij Schneider Electric. “Naarmate de vraag toeneemt, moeten we de kwaliteit en efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd variatie en uitval verminderen. Dit partnerschap met IN-CORE zal nieuwe niveaus van dataverbindingen bieden voor de EV-markt en klanten helpen bij het opzetten van een complete data-architectuur voor alle processen.”

blank

Link magazine special 2024: The Dutch High-Tech Industry and the European Ecosystem: stronger together. Read this edition digital.

“We zijn verheugd om samen te werken met Schneider Electric om een van de belangrijkste uitdagingen in de EV-markt aan te pakken, namelijk dataconnectiviteit op elektrodelevel”, zegt Michel Popovic van IN-CORE Systèmes. “Samen kunnen we traceerbaarheidsdata verzamelen, deze verbinden met de rest van de waardestroom en contextualiseren om direct waardevol te kunnen zijn voor klanten.”

IN-CORE oplossingen staan bekend om hun flexibiliteit en schaalbaarheid, naadloze integratie in complexe omgevingen en snelle aanpassingen aan veranderingen. Bovendien elimineert hun architectuur het silo-effect door data te consolideren in één toegangspunt dat door alle machines wordt gedeeld.

Deze aanpak zorgt ervoor dat gegevens direct beschikbaar zijn voor analyse van kwaliteitsproductie en automatische processen, zoals het afkeuren van afval bij de stapellijn.

Door voor IN-CORE te kiezen, krijgen fabrikanten eenvoudig toegang tot gekwalificeerde gegevens voor een snelle ramp-up, behouden ze een hoge opbrengst door een snelle analyse van een uniforme gegevensset en verminderen ze dure handmatige interventies door defecte elektrodebehandelingsprocessen te automatiseren.

Schneider Electric en AVEVA werken samen met IN-CORE Systèmes om de kwaliteit, efficiëntie en bedrijfsresultaten van fabrikanten van EV-batterijen te verbeteren

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics