Personalia: Over benoemingen en aanstellingen van mensen in de Nederlandse industrie

0

Peronalia: benoemingen en aanstellingen van mensen in de Nederlandse industrie afgelopen maand

Bij TNO is Helen Kardan begonnen als director science & technology voor de unit High Tech Industry. Kardan komt van ASML en werkte voorheen ook voor de TU/e. Bij TNO is zij de opvolger van Christa Hooijer, die is overgestapt naar de unit Defence, Safety & Security.

 Wendy de Jong is ook de komende vier jaar algemeen directeur van Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Max van Haastrecht is voor Nederland de nieuwe directeur van de Duitse pompenfabrikant KSB. Van Haastrecht komt van familiebedrijf Gebr. Bodegraven en neemt bij KSB Nederland het stokje over van Nico Gitz, die met pensioen gaat.

Bruno Gahery start vanaf juli als president van Bosch France-Benelux en Bosch Western and Southern Europe. Gahery werkt sinds 1992 bij Bosch en richtte zich er eerder op financiën en controlling.

Allard Castelein is door het demissionair kabinet benoemd tot speciaal vertegenwoordiger grondstoffenstrategie. Castelein was president-directeur van de Rotterdamse Haven en gaat zich richten op duurzame winning, raffinage en circulariteit van kritieke grondstoffen.

Ook Steven van Eijck gaat zich richten op die duurzame toekomst, nu hij onlangs is benoemd tot speciaal regeringsvertegenwoordiger circulaire economie. Van Eijck is kroonlid van de Sociaal-Economische Raad en opereert tussen bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en rijksoverheid.

Bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR wordt Ben van Beurden adviseur. De voormalig Shell-topman keert daarmee terug in het bedrijfsleven, nadat hij eind 2022 aftrad bij het olie- en gasconcern. Hij richt zich bij KKR op groene investeringen.

Bij Activum Finance is Ruud Dubbeld onlangs gestart als lease officer. Dubbeld stond ooit zelf achter metaalbewerkingsmachines, waarna hij overstapte naar de verkoop ervan. Bij leasebedrijf Beequip richtte hij zich op de financiering van machines en die kennis neemt hij nu mee voor Activums leaseoplossingen.

InstallQ heeft met Tiffany Super-Bloeming een nieuwe directeur. Super-Bloeming komt van Nieuwhuis Consult. InstallQ is een onafhankelijke stichting en ontwikkelt en beheert kwaliteitsregelingen voor de installatiesector.

 

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics