Koning Willem-Alexander heeft hoofdvestiging van Aalberts hydronic flow control officieel geopend.

0

Koning Willem-Alexander heeft de hoofdvestiging van Aalberts hydronic flow control in Almere officieel geopend. Vanuit deze locatie verspreidt Aalberts hydronic flow control wereldwijd haar innovatieve installatie-oplossingen, die de energietransitie faciliteren. Het complex van 34.000 m2 omvat een van de duurzaamste kantoorgebouwen ter wereld. Tijdens zijn bezoek kreeg de koning een rondleiding en voerde hij gesprekken met genodigden. Daarna verrichtte hij de officiële opening.blank

De directie van Aalberts hydronic flow control voelt zich vereerd door het koninklijk bezoek. Dat bezoek onderstreept de hoge ambities van het bedrijf op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Zowel het energieneutrale hoofdkantoor als de producten en systemen die men hier ontwikkelt en produceert, zijn bijzonder duurzaam. “Duurzaamheid is een van onze kernwaarden”, aldus CEO Maarten van de Veen. “Ons commitment blijkt onder andere uit het BREEAM ‘Outstanding’ certificaat dat we voor het hoofdkantoor behaalden. Het gebouw draait volledig op duurzame energie, mede dankzij ruim 6.000 zonnepanelen.”

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Groei en concentratie

Voor Aalberts hydronic flow control was het koninklijk bezoek het wachten op de officiële opening, die door de COVID-19 pandemie was vertraagd, zeker waard. Al in 2021 nam het bedrijf met de twee hoofdmerken Flamco en Comap haar intrek in het nieuwe hoofdkantoor. De verhuizing maakte een forse uitbreiding en bundeling van bedrijfsactiviteiten mogelijk. Dit proces is nu voltooid; onlangs nam het bedrijf haar nieuwste productielijn voor expansievaten van 8-150 liter in gebruik.

Tijdens de rondleiding bezocht de koning ook de nieuwe, grotendeels geautomatiseerde productiehal. “Het gebouw is waanzinnig om te zien. Het is erg belangrijk voor de energietransitie om op een duurzame manier expansievaten te produceren”, aldus Koning Willem-Alexander.blank

Het gebouwencomplex op bedrijventerrein Stichtsekant omvat uitgebreide faciliteiten voor productie, logistiek en kantoren. Ook is er een afdeling R&D, een hightech opleidingscentrum en een showroom. Deze multifunctionele opzet maakt Aalberts hydronic flow control toekomstbestendig, zodat het bedrijf ontwikkelingen als de energietransitie, die in volle gang is, kan faciliteren. Door klimaatverandering is er een stijgende behoefte aan allerlei installatietechnische oplossingen om CO2-uitstoot te reduceren of hittestress te beperken. Aalberts hydronic flow control speelt hierin een belangrijke rol met producten voor warmtepompsystemen, waterstofinstallaties en watergedragen koelsystemen.

blank

De 1-daagse masterclass vindt opnieuw plaats donderdag 3 oktober 2024. Aanmelden en informatie.

Ons DNA wordt gevoed door voortdurende innovatie om producten en oplossingen te produceren die niet alleen energie-efficiënt, maar ook toekomstbestendig zijn. Het onderzoeks-, innovatie- en ontwikkelingsteam van Aalberts hydronic flow control baseert zijn werk op de behoeften van de klant, de klimaatwetgeving en de megatrends op energiegebied. Het bedenken van oplossingen van bron tot afgifte en de toepassing ervan in elke fase van de levenscyclus van een gebouw is daarbij van groot belang.

Onze samenwerkingsstijl is ook terug te vinden in bijeenkomsten met ‘referentie-installateurs’ tijdens de productontwikkelingsfase. Er worden uitwisselingen met gebruikers gepland om de productfuncties en de installatie ter plaatse in een reële omgeving te testen. Zo kunnen wij producten aanpassen op basis van feedback van deskundigen en tests.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics