KWS breidt zijn R&D-capaciteiten Groentezaden uit in het hart van Seed Valley.

0

Zaadspecialist KWS breidt zijn R&D-capaciteiten uit in Andijk, Nederland. Op een terrein van 10.000 m2 wordt een hypermoderne kas gebouwd, evenals een speciale voorbereidings- en onderzoeksruimte voor vollegrondsgroenten, inclusief een kantoor en laboratorium. De voltooiing van dit project staat gepland voor begin 2025.

Het nieuwe kassengebied zal worden gebruikt voor onderzoek in de vollegrondsgewassen spinazie, bonen, rode biet en snijbiet. Een ander deel zal worden gewijd aan de fruitgewassen komkommer en paprika, met de nadruk op proeven met en reproductie van verdubbelde haploïde planten, die worden ontwikkeld op de KWS onderzoekslocatie in Wageningen.

“De nieuwe faciliteiten in Andijk zijn een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om onze strategische positie in de groentezaadmarkt te versterken,” zegt Frank Hollenberg, Site Manager Andijk. “Onze locatie in Andijk, in het hart van Seed Valley – het centrum van groenteveredeling in het noordwesten van Nederland – dient als centrale hub voor onze business unit Groentezaden, waardoor we onze kernactiviteiten kunnen opschalen. De nieuw verworven ruimte stelt onze R&D collega’s in staat om meer en kwalitatief betere proeven uit te voeren. Hierdoor kunnen we onze innovatieve groenterassen die inspelen op de huidige uitdagingen voor telers en waardeketenpartners versneld ontwikkelen.”

In een streven naar duurzame praktijken zal het nieuwe R&D-centrum gebruikmaken van de kracht van 360 zonnepanelen die op het dak van het gebouw worden geïnstalleerd, waardoor een hernieuwbare bron van elektriciteit voor de Andijk-locatie wordt gecreëerd. Daarnaast zal het regenwater worden opgevangen om een grijswatercircuit in het hele gebouw te realiseren.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

KWS is een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van plantenveredeling. Met een geschiedenis van meer dan 165 jaar in de zaadindustrie, richt het bedrijf zich op plantenveredeling en de productie en verkoop van zaden voor maïs, suikerbieten, granen, koolzaad en zonnebloem. In 2019 kondigde het bedrijf zijn intrede aan in de groeimarkt voor groentezaden op lange termijn, gebaseerd op een greenfieldbenadering die organische groei inhoudt, aangevuld met geschikte overnames en de verkoop van rassen onder licentie. Dit omvatte de overname van het Nederlandse groenteveredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds, een zeer belangrijke speler in de veredeling van spinazie en bonen. Daarnaast verwierf KWS in maart 2021 het Italiaanse groentezaadbedrijf Geneplanta S.r.l. (nu: KWS Vegetables Italia), een specialist in de veredeling, productie en verkoop van tomatenrassen.

Tegelijkertijd heeft KWS zich geconcentreerd op het bemannen van de nieuwe bedrijfsdivisie en op het opstarten van eigen veredelingsactiviteiten in Brazilië, Spanje, Turkije, Italië, Nederland en Mexico. Daartoe breidt de zaaizaadspecialist voortdurend zijn netwerk van veredelingsstations uit, onlangs nog met een nieuw R&D-station in Navolato, Mexico. Het doel van KWS is om een strategisch significante positie in de groentezaadmarkt te ontwikkelen door zich te richten op veredeling voor de behoeften van de waardeketen en door de eindgebruiker in het middelpunt van de strategie te houden. De tekst van het parlement opent een informeel kanaal voor het op de markt brengen van PRM zonder enige controle met betrekking tot de identiteit, kwaliteit, gezondheid of marketingclaims met betrekking tot de geschiktheid voor specifieke gebruikers. Dit dreigt schade toe te brengen aan het streven van boeren en telers in de EU naar een duurzamere productie, het concurrentievermogen van de Europese landbouw en bedreigt de internationale erkenning van de EU als een regio voor betrouwbare bronnen van hoogwaardige PBM’s die de wereldmarkten bedienen. De uitkomst van de stemming weerspiegelt niet de bijdrage van onze sector aan de agrovoedingsketen en eindverbruikers, noch de doelstellingen van de sector op het gebied van duurzaamheid en economische levensvatbaarheid. We verwachten nu van de Raad dat hij een standpunt inneemt waarin deze bedreigende bepalingen worden afgezet tegen de interinstitutionele onderhandelingen”, aldus Nigel Moore, hoofd Voedingsingrediënten en bestuurslid Euroseeds voor KWS.

KWS is een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van plantenveredeling. Meer dan 5.000 werknemers* in meer dan 70 landen genereerden een netto-omzet van ongeveer $1,94 miljard in het boekjaar 2022/2023. KWS is een bedrijf met een traditie van familiebezit en opereert al 165 jaar onafhankelijk. Het richt zich op plantenveredeling en de productie en verkoop van zaden voor maïs, suikerbieten, granen, groenten, koolzaad en zonnebloemen. KWS maakt gebruik van geavanceerde veredelingsmethoden om de opbrengst voor boeren en de weerstand van planten tegen ziekten, plagen en abiotische stress voortdurend te verbeteren. Daartoe investeerde het bedrijf vorig boekjaar meer dan 320 miljoen dollar in onderzoek en ontwikkeling.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics