CBS: Investeringen in personenauto’s en machines stijgen.

0
In januari 2024 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 3,4 procent kleiner dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er minder is geïnvesteerd in gebouwen en vliegtuigen. In personenauto’s en machines is echter meer geïnvesteerd.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Januari 2024 heeft evenveel werkdagen als januari 2023. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in maart ongunstiger dan in januari.

blank

De 1-daagse masterclass vindt opnieuw plaats op woensdag 17 april en donderdag 3 oktober 2024. Aanmelden en informatie.

Omstandigheden investeringen in maart ongunstiger

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor investeringen in maart ongunstiger dan in januari. Dat komt vooral doordat de bezettingsgraad in de industrie daalde. Het consumentenvertrouwen was echter minder negatief en de jaar-op-jaardaling van de export goederen was kleiner.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics