EIC Scaling Club onthulde vandaag de selectie van de eerste 48 Europese deep tech scale-ups.

0

De EIC Scaling Club onthulde vandaag de selectie van de eerste 48 Europese deep tech scale-ups die deel gaan uitmaken van de community van toonaangevende bedrijven, investeerders, zakelijke vernieuwers, mentoren, mediabedrijven en andere belanghebbenden uit de industrie.blank

In de aanloop naar het ‘Ignition Forum’ evenement dat op 9-10 april wordt gehouden in Brussel en Leuven, België, deelt de EIC Scaling Club met trots de namen van het eerste cohort van deep tech scale-ups die gaan profiteren van haar brede scala aan diensten.

De bedrijven werden zorgvuldig geselecteerd op basis van een aantal criteria en vallen binnen vier vooraf gedefinieerde marktsectorkansen: Next-Gen Computing, Digital Security & Trust, Smart Mobility en Renewable Energies.

De volledige lijst, per marktsector:

Digital Security & Trust

Next-Gen Computing

Renewable Energies

Smart Mobility

In totaal zijn er tien marktsectorkansen geïdentificeerd die cruciaal zijn voor een positieve impact; andere zijn schone brandstoffen en waterstof, nieuwe ruimtevaarttechnologie en nieuwe biotechnologieplatforms.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: Verdienmodel van de toekomst voor de BV Nederland. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

De EIC Scaling Club wordt gesteund door de European Innovation Council, het vlaggenschipprogramma van de Europese Commissie met een budget van meer dan 10 miljard euro. Het is de missie van de EIC Scaling Club om de waarde van de geselecteerde bedrijven van wereldklasse aanzienlijk te laten groeien en hun positieve impact op mondiaal niveau te helpen maximaliseren.

De EIC Scaling Club zal de geselecteerde deep tech scale-ups helpen met ondersteuning bij fondsenwerving, mentoring en coaching van leiderschap, identificatie en matchmaking van zakelijke partnerschappen, zichtbaarheid in de media, werving en nog veel meer.

In de nabije toekomst zal de EIC Scaling Club zijn inspanningen uitbreiden om een internationaal netwerk op hoog niveau op te bouwen van meer dan 120 deep tech-kampioenen en hen te omringen met honderden van ‘s werelds toonaangevende investeringsmaatschappijen, bedrijven, mediavertegenwoordigers, doorgelichte bedrijfsmentoren en andere belanghebbenden uit de technologiesector.

“Namens alle partners die samenwerken om van de EIC Scaling Club een ‘katalysator voor schaalvergroting’ te maken, verwelkomen we de eerste 48 bedrijven in de kudde. In samenwerking met onze investeerders, bedrijven, mentoren en mediarelaties zullen we ervoor zorgen dat de geselecteerde diepgaande technologiebedrijven zo snel mogelijk zoveel mogelijk waarde voor hun bedrijf zullen creëren,” zegt William Stevens, medeoprichter en groepsdirecteur van Tech Tour, coördinator van de EIC Scaling Club.

“Tijd is van essentieel belang bij het opbouwen van categorieleiders in de deeptechsector, en ons doel is om onze bedrijfsleden te versnellen op hun scale-upreis,” voegde Stevens eraan toe.

De EIC Scaling Club is een zorgvuldig samengestelde gemeenschap waar meer dan 120 Europese deep tech scale-ups met het potentieel om bedrijven van wereldklasse op te bouwen en grote wereldwijde uitdagingen op te lossen, samenkomen met investeerders, bedrijfsinnovatoren en andere belanghebbenden uit de sector om groei te stimuleren.

De top 120+ Europese deep tech-bedrijven worden zorgvuldig geselecteerd uit een pool van snelgroeiende scale-ups die hebben geprofiteerd van financiële regelingen van de EIC, andere Europese en nationale innovatieprogramma’s, en daarbuiten.

De EIC Scaling Club is een door de EIC gefinancierd initiatief dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Tech Tour, Bpifrance (EuroQuity), Hello Tomorrow, Tech.eu (Webrazzi), EurA en IESE Business School.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics