Unica neemt aandelen Bavak Security Group over van Investeringsmaatschappij OxGreenfield.

0

Investeringsmaatschappij OxGreenfield draagt de aandelen van Bavak Security Group over aan Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.

Eind 2019 nam OxGreenfield Bavak over van haar toenmalig eigenaren en heeft de onderneming sindsdien samen met haar directie (Jasper Weijman, Esther Salomon en Daan van Kootwijk) verder geprofessionaliseerd, ontwikkeld als gedisciplineerd projectenbedrijf en laten groeien.

blank

Interview met Link magazine in 2022: De opkomst van digitale beveiligingstechnologie draagt eraan bij dat Bavak zich in een groeimarkt bevindt, duidt Jasper Weijman: ‘Een algoritme wordt nooit moe en na tien miljoen tassen en koffers is het systeem beter dan de mens in het beoordelen van de röntgenbeelden.’ Foto: Martine Goulmy

Bavak Security Group wordt onderdeel van het cluster Unica Access & Security, waarin alle dienstverlening rondom toegangsverlening en beveiliging is gebundeld. De overname is voor het cluster een verdere stap om opdrachtgevers een zo compleet mogelijk portfolio te kunnen aanbieden. Hiermee speelt Unica in op de toenemende behoefte bij opdrachtgevers om veiligheidsvraagstukken zo integraal mogelijk uit te voeren.

Binnen het cluster Access & Security zijn ook de bedrijven EAL (securitymanagement en toegangscontrole), Nsecure (marktleider op het gebied van toegang en identity management in high-end security omgevingen) en Unica Smart Security (beheer en onderhoud van integrale toegangs- en beveiligingsoplossingen) actief. Daarnaast maakt ook Unica Special Security Projects, dat zich richt op beveiligingsinstallaties op locaties met het hoogste veiligheidsniveau hiervan onderdeel uit.

John Quist, CEO van Unica, licht toe: “Als regisseur van technologische oplossingen in de gebouwde omgeving zien wij het belang van veiligheid verder toenemen. Met de overname van Bavak zetten wij een verdere stap in het aanbieden van de volledige access & security keten. Opdrachtgevers van Bavak kunnen profiteren van de sterke positie en expertise die wij op veel terreinen in huis hebben. De cultuur van Bavak, dat van oorsprong ook een familiebedrijf is, past bovendien uitstekend bij Unica. Dat geldt ook voor de strategische fit als specialist in de internationale high-end beveiligingsmarkt.”

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Jasper Weijman, CEO van Bavak: “Bavak’s specialistische kennis in de internationale high-end beveiligingsmarkt sluit perfect aan bij de brede technologische capaciteiten van Unica, dat al een duidelijk profiel in het security segment heeft. In deze sterke combinatie kunnen we, vanuit een overeenkomstig DNA, gezamenlijk klanten bedienen met een nog breder dienstenpalet. Het delen van specialistische kennis is een uitstekende basis voor deze volgende stap naar verdere groei.”

“Wij zijn er trots op dat Bavak zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een vooraanstaande speler in de markt van high-end security en onderschrijven de toegevoegde waarde die Bavak zal gaan hebben voor Unica”, aldus Hank Schraven, partner bij OxGreenfield. “Wij danken de directie en alle medewerkers van Bavak voor de plezierige en succesvolle periode dat wij aandeelhouder mochten zijn en wensen zowel Unica als Bavak veel succes voor de toekomst”.  

Bavak is specialist in perimeterbeveiliging, gebouwbeveiliging en specifieke defensie security. Het richt zich als systeemintegrator van beveiligingsoplossingen op het topsegment van het bedrijfsleven en overheid. Bavak heeft opdrachtgevers die opereren in de vitale infrastructuur zoals datacenters, lucht- en zeehavens, ministeries en nutsbedrijven. Het bedrijf opereert hoofdzakelijk in Nederland en voor circa 25% internationaal.

OxGreenfield investeert in ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor groeiambities van ondernemers. Met als focus het versterken van management, DGA-opvolging, carve out, groei, scale up en turn around, richt de investeerder zich vooral op industriële ondernemingen met een technisch onderscheidend karakter. De partners van OxGreenfield staan samen voor een indrukwekkend trackrecord. Ieder met hun eigen expertise, gaan ze samen voor de verbinding, de relatie én de resultaten.

Unica verwacht de komende jaren meerdere overnames per jaar te doen. Gerichte overnames zijn voor elk van de negen bedrijvenclusters waar het Unica-netwerk uit bestaat onderdeel van de groeistrategie. De acquisitieagenda richt zich naast versterken van de gespecialiseerde kennisdomeinen ook op uitbreiding van het huidige landelijke vestigingennetwerk om de regionale aanwezigheid te versterken.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics