ZEISS Groep voegt technologieën rond fotonica en optica bij elkaar in ZEISS Photonics & Optics.

0

ZEISS zal vanaf het volgende fiscale jaar 2024/25 een nieuwe strategische business unit oprichten binnen de ZEISS Groep: ZEISS Photonics & Optics zal bestaande activiteiten buiten de ZEISS-segmenten omvatten, die groeipotentieel hebben en geschikt zijn om eigendom te worden van ZEISS.

De onderdelen van de strategische business unit Consumer Products uit het segment Consumer Markets zullen overstappen naar ZEISS Photonics & Optics, inclusief Cinematography, Mobile Imaging, Photo en de optiekactiviteiten voor jacht en natuurobservatie. Daarnaast zullen micro-optica, spectroscopie, planetaria en simulatieprojectieoplossingen van de Shared Production Unit van de ZEISS Group naar de nieuwe strategische business unit gaan. Met een gecombineerde jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en bijna 900 medewerkers zal ZEISS Photonics & Optics vestigingen hebben in Duitsland, Hongarije, het Verenigd Koninkrijk, de VS, India en China.

blank

Link magazine special 2024: The Dutch High-Tech Industry and the European Ecosystem: stronger together. Read this edition digital.

De units hebben gemeen dat ze zich richten op klanten in specifieke markten en dat ze een deels buitengewone bijdrage leveren aan de aantrekkingskracht van het merk ZEISS. ZEISS Photonics & Optics zal zich richten op de groei van de onafhankelijke eenheden en zal als geheel een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het merk. Zo bezoeken jaarlijks meer dan 20 miljoen mensen een ZEISS planetarium, gebruiken meer dan 15 miljoen ZEISS optica voor mobiele fotografie en fascineren films geproduceerd met ZEISS objectieven het publiek wereldwijd in theaters en op streamingplatforms. Micro-optische high-performance innovaties zoals multifunctioneel glas uit Jena, gepresenteerd op de CES in Las Vegas in 2024, zullen brede toepassingen hebben in de auto- en smart home-industrie.

“De oprichting van ZEISS Photonics & Optics biedt de juiste omgeving voor deze kleinere, gespecialiseerde eenheden met management-, cultuur- en bedrijfsondersteunende functies die zijn afgestemd op hun behoeften”, aldus Stefan Müller, CFO van de ZEISS Group en verantwoordelijk voor de nieuwe eenheid in de Raad van Bestuur van ZEISS. “Het doel van deze nieuwe strategische business unit is om de individuele bedrijven economisch te laten bloeien en de verdere ontwikkeling van het merk ZEISS te ondersteunen.”

André Kutz, momenteel Head of Strategic Corporate Development van de ZEISS Group, en Dr. Bernhard Ohnesorge, lid van de Raad van Bestuur van de Shared Production Unit van de ZEISS Group, zullen vanaf het volgende fiscale jaar 2024/25 de leiding van ZEISS Photonics & Optics overnemen. Beiden hebben internationale ervaring in strategische ontwikkeling en in het opbouwen en laten groeien van nieuwe en kleinere bedrijven met een sterke focus op technologie en innovatie.

De herstructurering van Photonics & Optics zal niet leiden tot veranderingen voor klanten van ZEISS met betrekking tot producten, diensten of contacten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics