Faculty of Science and Engineering van Rijksuniversiteit Groningen wordt lid van het 4TU Stan Ackermans Institute.

0

De Faculty of Science and Engineering (Rijksuniversiteit Groningen) wordt binnenkort lid van het 4TU Stan Ackermans Institute , een van de instituten in de 4TU Federatie. Dit instituut is verantwoordelijk voor de coördinatie van Engineering Doctorate (EngD) programma’s over alle Nederlandse technische universiteiten. Door dit lidmaatschap worden de twee EngD-programma’s in Autonomous Systems en in Sustainable Process Design van de Faculty of Science and Engineering vanaf september 2024 toegevoegd aan dit samenwerkingsverband met de 4TU.

Deze nieuwe ontwikkelingen geven de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) de mogelijkheid om samen te werken met de hightechsector en uitzonderlijke ingenieurs af te leveren. De vier Nederlandse technische universiteiten (TUs) zijn blij met deze samenwerking, omdat naast de inhoudelijke uitbreiding van de programma’s, ook beter gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise en netwerk.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: Verdienmodel van de toekomst voor de BV Nederland. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

EngD in Groningen en de industriële partners

De EngD is een technisch post-master diploma dat kan worden behaald na een gespecialiseerde voltijdse opleiding van 2 jaar. Deze bestaat uit een combinatie van vakken (aan de RUG of bij een industriële partner) en een on-site ontwerpproject om een specifieke bedrijfsuitdaging op te lossen.

De trainees (de zogenaamde EngD-studenten) zullen werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe en complexe producten, processen en innovatieve oplossingen voor chemische en hightechbedrijven en zo de kloof dichten tussen het praktische werk in de bedrijven en de academische opleiding aan de universiteit.

Voor deze programma’s werkt de RUG samen met twee grote industriële clusters van Noord-Nederland (Sustainable Products & Chemicals Cluster Emmen en Innovatiecluster Drachten).

Deze nieuwe ontwikkeling brengt innovatieve oplossingen voor technische problemen van zowel grote industrieën als het MKB en is van groot belang om maatschappelijke uitdagingen op te lossen en te helpen bij de overgang naar meer duurzame en geautomatiseerde processen in Noord-Nederland.

Over 4TU.Stan Ackermans Institute (4TU.SAI)

Het 4TU.SAI is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse technische universiteiten (4TU’s). Dit zijn de Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen University & Research.
De Rijksuniversiteit Groningen werkt al samen met 4TU.HTM (High-Tech Materials) en 4TU.NIRICT (ICT).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics