Plaatwerk specialist Dumaco neemt hightech verspaningsbedrijf SAM Precision over.

0

SAM Precision: Smart Advanced Machining is dé specialist in het verspanen van exotische materialen en is 40 jaar actief in de industriële toelevering. Het bedrijf is uitgegroeid tot een technologisch hoogwaardig bedrijf dat door middel van vooruitstrevende high tech machining een toppositie onder de Nederlandse verspaningsbedrijven heeft verworven.

Theo Zegers, oprichter van SAM Precision over de overname: ik was op zoek naar een partner waarmee SAM Precision verder kan groeien en die ook zekerheid voor het personeel biedt naar de toekomst. In Dumaco heb ik deze partner gevonden”.

blank

Link magazine december/januari 2023/2024: Vertrouwen in de keten, niet alleen voor relaties tussen bedrijven; ook tussen afdelingen binnen een organisaties. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Verrijking met precisiebewerking

Met de overname wordt het aanbod van metaalbewerking verrijkt binnen de Dumaco Group waarmee de ‘one stop shop’ service nog beter tot zijn recht komt. In lijn met de werkwijze binnen de Dumaco Groep zal de samenwerking opgepakt worden om de klanten optimaal te kunnen bedienen ook op het vlak van frezen en draaien van fijnmechanische componenten met hoge nauwkeurigheid. Theo Zegers vervolgt: “Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die deze overname door Dumaco met zich meebrengt. Het markeert een belangrijke mijlpaal voor ons familiebedrijf met 30 vakmensen. De continuïteit van het bedrijf is hiermee gewaarborgd en het is fijn om te weten dat de werkgelegenheid verder uitgebouwd wordt de komende jaren”.

Myrle Zegers-Brunsman, directeur van SAM Precision, kijkt uit naar de samenwerking met Dumaco: ‘Ik verheug me erop om samen met de groep en ons team te bouwen aan de toekomst van SAM Precision binnen de Dumaco Groep. Kansen in overvloed!’

Fijnmechanische onderdelen

“De specialistische vakexpertise van SAM Precision , tilt het dienstenaanbod van bewerkingen bij Dumaco naar een volgend niveau. Bij SAM Precision frezen en draaien ze namelijk fijnmechanische onderdelen. Dit gaat om zeer hoogwaardige verspaningsonderdelen op het allerhoogste niveau, ultraprecies en met een hoge nauwkeurigheid. Daarmee zijn toeleverancier in o.a. de ruimtevaart, de medische industrie en de semiconductor industrie. Onze klanten gaan profiteren van een completer aanbod, waarmee we een integrale leverancier in metaalbewerkingen zijn. Met SAM Precision in onze groep is unieke kennis en kunde toegevoegd, wat ons innovatieve karakter onderstreept. Het is voor ons een enorme verrijking, dat we nu doorgewinterde en hoogwaardige expertise in fijne bewerkingen kunnen aanbieden”, aldus CEO Edwin Voermans.

Vandaag de dag staat de Dumaco Groep bekend als een toonaangevende specialist op het gebied van metaalbewerking, (staal) constructies en machinebouw. De kracht van Dumaco zit hem in het samenwerken van de verschillende vestigingen waardoor ze voor alle bewerkingen en metaalsoorten een specialist in huis hebben. Elk van de negen vestigingen heeft zo zijn eigen specialisatie. Daarnaast biedt de bestelportal van de plaatwerker de mogelijkheid om snel en gemakkelijk laser gesneden onderdelen te bestellen. Begin november 2023 nam Dumaco ook al Ubroek precision in large machining in Venlo over.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics