Saab ontvangt order voor Arexis-sensorsuite voor Duitse Eurofighters

0

Het Duitse inkoopbureau voor defensie kondigde in juni 2023 aan dat het Saab’s Arexis-sensorsuite had geselecteerd voor de Eurofighter EK, een EW-variant van het Eurofighter-vliegtuig van de Duitse luchtmacht. Deze order markeert het begin van de eerste fase van Saab’s levering van Arexis binnen dit programma.

Saab ontving de bestelling van Airbus, dat 15 van de Eurofighters van de Duitse luchtmacht voor EW-missies zal uitrusten met oplossingen, waaronder Saab’s Arexis. Deze vliegtuigen zullen de Tornado ECR van de Duitse luchtmacht vervangen, die vanaf 2030 buiten gebruik zal worden gesteld.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: Verdienmodel van de toekomst voor de BV Nederland. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“Onze solide ervaring met het ontwikkelen van elektronische oorlogsvoeringssystemen voor platforms in de lucht en onze langdurige samenwerking met Airbus zullen cruciaal zijn om de levering van de Eurofighter EK aan de Duitse luchtmacht te ondersteunen. Door geavanceerde hardware en AI-software te combineren, zal onze Arexis-sensorsuite de Duitse defensie versterken met toekomstbestendige elektronische oorlogsvoering voor de komende decennia”, zegt Micael Johansson, CEO en President van Saab.

Saab zal worden ondersteund door zijn strategische AI-partner Helsing en de Arexis-suite zal het AI-platform van Helsing bevatten. Arexis stelt de gebruiker in staat om radarzenders te detecteren, te lokaliseren en te identificeren in complexe en drukke elektromagnetische omgevingen.

Arexis is een bewezen EW-suite voor gevechtsvliegtuigen met de nieuwste sensor- en zelfbeschermingsmogelijkheden. Het is modulair en kan worden aangepast aan bijna elk modern platform.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics