Investeringsmaatschappij Quadrum Capital en SealteQ Group, specialist in beton- en staalconservering, bundelen hun krachten.

0

SealteQ Group en investeringsmaatschappij Quadrum Capital bundelen hun krachten. SealteQ is gespecialiseerd in het beschermen, versterken en onderhouden van beton- en staalconstructies. De samenwerking heeft als doel om de sterke groei van de afgelopen jaren te continueren.

Onder leiding van Martin van der Leest en Robert Lunenborg vierde SealteQ, voorheen bekend als Frans Nooren, afgelopen jaar haar 50-jarig jubileum. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van beton- en staalconservering. Met circa 250 vakspecialisten en zeven vestigingen worden door zowel heel Nederland als in het buitenland hoogwaardige en innovatieve oplossingen geboden voor vraagstukken uit de technische onderhoudsmarkt. SealteQ is actief in diverse sectoren, waaronder infrastructuur, energie, industrie, civiele techniek en de woning- en utiliteitsbouw.

Na de voorgenomen participatie zullen Martin van der Leest en Robert Lunenborg samen met Peter Westra de directie van SealteQ vormen. Tezamen met Quadrum zal verder worden ingespeeld op uitdagingen op het gebied van funderingsherstel en op de achterstanden bij het onderhoud en levensduurverlenging van cruciale infrastructuur. Het uitbouwen van het netwerk en het toevoegen van specialistische kennis zullen hierbij belangrijke strategische speerpunten zijn.

“Quadrum is voor ons de perfecte partner om deze groeiambities te realiseren. Het op eigen kracht reeds opgebouwd platform, in de gespecialiseerde onderhoudsmarkt, kan door dit partnership verder stabiel uitgebouwd worden zowel nationaal als internationaal. Hiermee maakt het een meer solide stap ter continuering van de groei van SealteQ, waarbij in de samenwerking met Quadrum het creatieve ondernemerschap op de identieke wijze wordt onderschreven. Dit geeft vertrouwen in een markt die ons voortdurend uitdaagt”, aldus Martin van der Leest.

Hedzer Wester, Investment Manager bij Quadrum Capital: “De mate van vakmanschap, innovatiekracht en ondernemerschap in de onderneming zijn indrukwekkend en hebben ervoor gezorgd dat SealteQ marktleider is geworden haar vakgebied. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen in haar groeiambities en samen Martin, Robert, Peter en de rest van het SealteQ team de volgende stappen te zetten.”

blank

De 1-daagse masterclass vindt opnieuw plaats op woensdag 17 april en donderdag 3 oktober 2024. Aanmelden en informatie.

SealteQ beschermt en behoudt civieltechnische, infrastructurele en industriële bouwwerken evenals vastgoed objecten in de woningbouw- en utiliteitssector. Met een Nederlandse focus maar met een wereldwijde blik verlengt SealteQ de levensduur van beton- en staalconstructies. Dit doen ze door innovatieve maatwerkoplossingen te bieden met als doel de constructies te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo worden ze behouden voor de toekomst.

Als onafhankelijke investeringsmaatschappij ondersteunt Quadrum Capital bedrijven uit het mid-market segment bij het gestructureerd en verantwoord realiseren van hun groeiambities. De ondernemersmentaliteit, sterkte betrokkenheid en de inbreng van hoogwaardige managementervaring, netwerk en financiële slagkracht vormen de basis. Met kantoren in Almelo en Woerden wordt Quadrum gekenmerkt door een sterke regionale verankering en no-nonsense mentaliteit. De investering in SealteQ zal plaatsvinden vanuit Quadrum Investment Fund IV.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics