Acal BFi Nederland B.V. neemt embedded computing specialist Arcobel over.

0

Arcobel Embedded Solutions B.V. (Arcobel) is overgenomen door Acal BFi Nederland B.V. (Acal). Douwe Schoenmakers van Arcobel en Pieter Jan Rovers  Acal hebben op vrijdag 14 juni 2024 een koopovereenkomst getekend en streven ernaar de transactie in augustus af te ronden.

Acal is een toonaangevende leverancier van ontwerpgerichte technische verkoopondersteuning aan haar 6.000 klanten in heel Europa en biedt maatwerkoplossingen en componenten uit een breed assortiment, waaronder Embedded Systems, Power Supplies en Imaging Camera’s. Met een omzet van meer dan €200 miljoen is het bedrijf al meer dan 50 jaar gevestigd in Europa en heeft het twaalf kantoren in tien landen. Acal is goed gefinancierd om de plannen van het bedrijf voor organische en acquisitieve groei te ondersteunen.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Arcobel is een leverancier van industriële pc’s, embedded IoT-systemen en netwerkoplossingen voor de industriële sector in de Benelux en Duitsland. Arcobel is ervaren in het samenstellen van multi-vendor systemen, het ontwikkelen en assembleren van standaard en op maat gemaakte embedded hardware oplossingen om aan de behoeften en verwachtingen van de klant te voldoen.

Acal’s strategisch plan omvat het ontwikkelen van haar bestaande Embedded Computing business in het Verenigd Koninkrijk door het overnemen van gevestigde Europese bedrijven met een vergelijkbare ontwerpgerichte aanpak en een sterk merkimago. Het doel is om een Europese Embedded Computing groep van bedrijven te creëren die hun merk, lokale klanten- en leveranciersrelaties en de expertise van de overgenomen verkoopteams behouden. Arcobel is de eerste acquisitie van de Groep volgens deze strategie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics