Omzet Jan De Nul Group groeide in 2023 naar 2,9 miljard euro.

0
Jan De Nul Group begon 2023 met veel vertrouwen, maar onze verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. De omzet bleef groeien tot 2,9 miljard euro, een record in de geschiedenis van de groep.
In 2023 voerde Jan De Nul Group 371 projecten uit over de hele wereld. Europa, waar alle divisies van Jan De Nul Group traditioneel actief zijn, vertegenwoordigt een sterk aandeel van 44% in de omzet van de Groep. Azië en het Midden-Oosten waren goed voor 33% van de omzet van de Groep. Noord- en Zuid-Amerika haalden een omzetaandeel van 21%, terwijl Afrika 2% bijdroeg.

Ook dit jaar bedroeg de solvabiliteit bijna 60%. Het eigen vermogen van de Groep steeg nu tot bijna 3,4 miljard euro, een stijging van 9,6% op jaarbasis.

Bovendien bleef de liquiditeitspositie van de Groep sterk, zelfs na de voortdurende innovaties en investeringen in nieuwe activa. Dit blijkt uit een netto kaspositie van 520 miljoen euro. Jan De Nul Group is nu al tien jaar netto schuldenvrij. Deze ijzersterke financiële structuur is een belangrijke concurrentiële troef van Jan De Nul Group.

Kust- en oeverbescherming, haveninfrastructuurwerken, onderhoud, verdieping of verbreding van waterwegen en landaanwinning zijn belangrijke oplossingen die de baggerdivisie van Jan De Nul Group biedt. In 2023 werd een groot aantal projecten over de hele wereld uitgevoerd.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

In Knokke, België, werden kust- en kustbeschermingswerken uitgevoerd in de vorm van strandsuppleties. In Bangladesh zette Jan De Nul Group de kapitaal- en onderhoudsbaggerwerken voor de toegangskanalen naar de nieuwe Payra-haven verder. Jan De Nul Group was ook actief in het Midden-Oosten, onder meer voor de verdieping van de toegangskanalen tot de haven van Jebel Dhanna. In Latijns-Amerika exploiteert en onderhoudt Jan De Nul Group het toegangskanaal tot de haventerminals van Guayaquil in Ecuador, dit in het kader van een concessiecontract van 25 jaar. In de haven van Gdynia in Polen zijn haveninfrastructuurwerken uitgevoerd.

De offshore-divisie zette haar nieuw geleverde next-gen offshore-schepen in voor hun eerste projecten. Jack-up installatieschip Voltaire transporteert en installeert 277 turbines voor de offshore windparken Doggersbank A, B en C, terwijl het heavy liftschip Les Alizés het transport en de installatie uitvoert van 107 funderingen en 1 offshore substation in Duitsland voor de offshore windparken Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3.

Een voorbeeld van onze expertise op het gebied van kabelinstallatie wordt getoond in het Verenigd Koninkrijk. In de zomer werd een 33 kV-interconnectorkabel geïnstalleerd in de zeeweg van de Pentland Firth, tussen het Orkney-eiland Hoy en het Schotse vasteland. Waar nodig werd de kabel ingegraven door onze sleuvengraver Swordfish of beschermd door rotszakken geï

2023 was ook het jaar waarin onze next-gen offshore installatieschepen, Les Alizés en Voltaire, werden ingezet voor hun eerste projecten en waarin Jan De Nul Group een innovatief XL-kabellegschip bestelde, de Fleeming Jenkin.

Continu investeren in innovatieve oplossingen met de nieuwste duurzame technologieën blijft key. In combinatie met zijn bekwame mensen en in-house technische knowhow, blijft Jan De Nul Group gefocust op de toekomst. Dit komt tot uiting in het ongeziene orderboek van Jan De Nul Group van 8,9 miljard euro, een indrukwekkende stijging van 38% ten opzichte van vorig jaar.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics