Qblox haalt 26 miljoen op om de ontwikkeling van de quantum control stack te versnellen.

0

Qblox, een toonaangevende vernieuwer in quantum technology, kondigt de succesvolle afsluiting aan van zijn Serie A-financieringsronde, met een investering van $26 miljoen geleid door Quantonation en Invest-NL Deep Tech fonds en met deelname van QDNL-participaties en de European Innovation Council (EIC).

Deze mijlpaal in de financiering betekent een strategische stap voor Qblox, aangezien het bedrijf doorgaat met het ontwikkelen van quantum controle stack ontwikkeling. Door de integratie van extreem schaalbare hardware en software oplossingen stelt Qblox quantumcomputerbouwers over de hele wereld in staat om industriële
industriële toepassingen te bereiken.

Deze Serie A-financiering markeert een belangrijke mijlpaal in Qblox’ reis om kwantuminnovatie vooruit te stuwen,” zei Niels Bultink, medeoprichter en CEO van Qblox. “Het is voor ons altijd duidelijk geweest dat quantumtechnologie moet worden gezien als een waardeketen waarin we met toewijding werken aan één cruciale
laag van de stack en momenteel meer dan honderd klanten bedienen. Bijna uniek in de industrie, Dit heeft ons in staat gesteld om het bedrijf exponentieel te laten groeien, gevoed door inkomsten in plaats van investeringen. Met onze eerste investering in aandelen stellen we onze groei op de lange termijn veilig en positioneren we Qblox als de enabler
voor quantumsystemen op industriële schaal. ”

“We hebben de indrukwekkende reis van Qblox de afgelopen vier jaar op de voet gevolgd. Hun prestaties zijn opmerkelijk en we zijn verheugd om samen met Invest NL in Qblox te investeren om hun overgang naar de industriële markt te helpen versnellen”, zegt Oliver Tonneau, partner van Quantonation. om hun overgang naar de industriële markt te versnellen”,  “Hun expertise in de ontwikkeling van besturingsstacks en hun unieke modulaire en schaalbare technologie maken van hen een opvallende speler op dit gebied. We kijken uit naar de impact van deze investering op hun voortdurende vooruitgang. op hun voortdurende vooruitgang.”

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“Investeren in quantumtechnologie is cruciaal voor baanbrekende complexe technologieën die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Wij geloven dat Qblox goed gepositioneerd is om de toekomst van kwantumcomputing”, zegt Yvonne Greeuw, Investment Manager bij Invest-NL. “We zijn onder de indruk van het team en hun bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie en groei. Wij bij Invest-NL zijn verheugd om deel uit te maken van hun reis.”

De Serie A-financiering stelt Qblox in staat om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen uit te breiden, zijn productontwikkeling te versnellen en zijn marktpositie verder te versterken. productontwikkeling te versnellen en zijn marktpositie verder te versterken. Daarnaast zal het bedrijf zich richten op het uitbreiden van het team om aan de groeiende vraag te voldoen en toekomstige groei te stimuleren.

Qblox is een toonaangevende leverancier van schaalbare en modulaire quantumcontrolestacks. Qblox werkt aan de van de kwantumrevolutie door academische en industriële laboratoria wereldwijd te ondersteunen met kwantumregelelektronica. De Qblox control stack, bekend als de Cluster, combineert belangrijke technologieën voor qubit controle en uitlezing met een modulaire oplossing die een grote verscheidenheid aan klanten en qubit platforms.
Het Qblox team bestaat uit meer dan 95 leden en blijft hardware en software innoveren die qubit-type-agnostisch, geavanceerd en schaalbaar is om bewerkingen op duizenden qubits te ondersteunen.

Quantonation is het eerste early-stage VC-fonds dat zich toelegt op diepe fysica en kwantumtechnologieën. Gebieden zoals hoogperformante computatie, veilige communicatie, het ontwerpen van geneesmiddelen of ultraprecieze detectie worden nu aangedreven door innovatie op basis van deze ontwrichtende technologieën. sensoren worden nu gedreven door innovatie op basis van deze ontwrichtende technologieën. Quantonation hun overgang naar commercieel beschikbare producten te ondersteunen. Quantonation heeft zijn hoofdkantoor in Parijs, Frankrijk, en Boston, VS, en heeft investeringen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.

Invest-NL is het Nederlandse Nationaal Promotie Instituut dat zich voornamelijk richt op het bieden van financiële oplossingen aan bedrijven en projecten die een lange investeringshorizon vereisen en een positieve impact hebben op de samenleving. Ons doel is om de ontwikkeling van baanbrekende technologieën, groene initiatieven en sociale ondernemingen die bijdragen aan het leiderschap van Nederland op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Deze omvatten de overgang naar een koolstofneutrale en circulaire economie, het waarborgen van betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg, en deep tech, waarvoor we het gespecialiseerde Deep Tech Fonds (DTF)

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics