AAE neemt het het Noord Amerikaanse Solara Automation over om de ‘local for local’-strategie uit te bouwen.

0

AAE, een toonaangevend familiebedrijf uit Helmond in de high-tech machine -en modulebouw, kondigt met trots haar uitbreiding naar de Verenigde Staten aan met de recente overname van Solara Automation. Dit automatiseringsbedrijf is gevestigd nabij het Research Triangle Park in North Carolina (in Morrisville). Deze stap maakt deel uit van de internationaliseringsplannen van AAE om nog beter in te spelen op de behoeften van haar wereldwijd opererende klanten. En AAE is ambitieus: de stap naar Noord-Amerika is pas het begin.

blank

Frank Mulders, AAE (links) en Steve Crouch, Solara Automation (rechts

blank

AAE medewerkers volgden live het teken moment in Amerika vanuit Helmond.

Dit globaliseringsinitiatief ondersteunt de ‘local for local’-strategie en de ambitie om ‘Best for the World’ te zijn, met als doel een bedrijf te zijn met positieve bijdrage op sociaal, economisch en ecologisch gebied.

AAE Europe en AAE North America

De ‘local for local’-strategie van AAE houdt in dat het bedrijf faciliteiten op verschillende continenten heeft om vanuit daar lokaal haar globaal opererende klanten optimaal te bedienen. Door dicht bij haar klanten te opereren, speelt AAE in op de groeiende vraag naar lokale leveranciers in de Amerikaanse markt.

AAE hecht veel waarde aan het begrijpen van het klant-DNA, wat essentieel is omdat het bedrijf klantspecifieke modules en machines ontwikkelt en produceert. Door dichtbij haar klanten te opereren kan snel en in de juiste tijdzones samengewerkt worden. Zo kunnen klanten de producten van AAE eenduidig globaal inzetten. Hoe beter AAE haar klanten en hun behoeften begrijpt, hoe beter de producten die ze kunnen leveren. Met de ‘local for local’-strategie volgt AAE dan ook haar wereldwijd opererende klanten, die graag op meerdere continenten met vertrouwde leveranciers samenwerken.

Research Triangle Park: een logische keuze

Het door AAE overgenomen Solara Automation is gevestigd nabij het innovatieve Research Triangle Park (RTP) in North Carolina, vergelijkbaar met de Brainport-regio in Eindhoven e.o.. Het RTP is een van de sterkste economische regio’s in de Verenigde Staten en biedt een vruchtbare omgeving voor technologische ontwikkeling dankzij de nabijheid van drie toonaangevende technische universiteiten die samen de driehoek van het park vormen. Binnen deze regio zijn veel bedrijven actief in sectoren die relevant zijn voor AAE, zoals de (bio)medische, farmaceutische, semicon en life science sectoren. Voor AAE is het daarom een logische keuze om zich hier te vestigen.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

AAE kiest voor gefaseerde uitrol

Op basis van grondig marktonderzoek en behoefte vanuit klanten gevestigd in Noord-Amerika heeft AAE een duidelijke focus bepaald. Het onderzoek toont aan dat de Noord-Amerikaanse markt voor Printing & Assembly Automation, een van de drie business lines waarmee AAE als OEM eigen automatiseringsoplossingen aanbiedt, veel groeipotentie heeft. Deze markt is namelijk nog groter dan die in Europa, daarbij wordt de kwaliteit, innovativiteit en doordachtheid van Europese machinebouw door de Noord-Amerikaanse klanten zeer gewaardeerd. AAE begint daarom eerst met de focus op deze business line om zo in te spelen op deze sterke klantvraag.

AAE bereidt meteen een verhuizing voor naar een moderne faciliteit van ongeveer 10.000 m2 om na de introductie van Printing & Assembly Automation de andere twee business lines vorm te geven in Noord-Amerika: Advanced OEM Systems, waarin AAE haar klanten ontzorgt door geheel of gedeeltelijk  het ontwikkel- en maakproces van OEM-systemen op zich te nemen en Ultra Conditioned Precision Modules, hoogwaardige, in cleanroom opgebouwde,super nauwkeurige functionele OEM-modules die onder extreme omstandigheden moeten functioneren. Hierdoor kunnen deze drie business lines elkaar, net als in Europa, versterken.

Mondiale impact van Noord-Amerika tot Azië

Deze stap naar Noord-Amerika markeert slechts het begin van AAE’s globaliseringsplannen. Binnen afzienbare tijd zal het bedrijf ook uitbreiden naar Azië om ook daar dichter bij de mondiale klanten te opereren en daar eveneens de ‘local for local’-strategie toe te passen. Alle entiteiten worden op dezelfde manier vormgegeven, gebaseerd op de drie business lines waarin AAE opereert, in lijn met de bekende AAE-cultuur en zonder centraal hoofdkantoor. De locatie directeuren zullen onderdeel worden van het global executive team.

Frank Mulders, CEO van AAE: “De stap naar Noord-Amerika, en later ook naar Azië, zetten we geleidelijk en weloverwogen. We doen dit op ons eigen tempo en we vinden het zoals altijd belangrijk om te zorgen voor een stevig fundament om de komende jaren samen met onze klanten en leveranciers verder op te bouwen. Alle locaties zijn autonome entiteiten die vanzelfsprekend onderdeel zijn van het AAE geheel. Synergie moet worden bereikt door het omarmen en uitwisselen van de beste systemen, procedures en processen tussen de verschillende locaties. Onze kenmerkende AAE-cultuur, gericht op ambitie, daadkracht, mensgerichtheid en samenwerking blijft de kern van alles wat we doen en zal zich aanpassen aan de regio waarin het bedrijf actief is. Soortgelijke cultuurwaarden zijn essentieel en de enige weg naar langetermijnsucces. Zo werd deze culturele match uiteindelijk ook gevonden in het overgenomen Solara Automation. De koers is uitgezet en we zijn vastberaden! “Gas erop”, noemen we dat bij AAE!”

AAE is een toonaangevende fabrikant van hightech modules en machines gevestigd in Helmond, Noord-Brabant. Het familiebedrijf, in eigendom van de familie Pijnenburg, is oorspronkelijk opgericht in 1976 en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van complexe technologische oplossingen binnen drie business lines: Ultra Conditioned Precision Modules, Advanced OEM Systems en Printing & Assembly Automation. Deze divisies leveren high-tech modules en machines die essentieel zijn in diverse sectoren, waaronder de semiconductor-, medische- en consumentengoederenindustrie.

De missie van AAE luidt: “We move the world happily forward by providing ground breaking technology solutions”.

Na het overlijden van oprichter William Pijnenburg in 2016, nam Frank Mulders de rol van CEO op zich, onder wiens leiding het bedrijf is uitgegroeid tot meer dan 550 werknemers. De cultuur van AAE wordt gekenmerkt door ‘ambitious’, ‘can do’, ‘human’ en ‘together’. Deze waarden zijn de pijlers van het succes en de groei van het bedrijf, en reflecteren de betrokkenheid van AAE bij het vormen van een duurzame toekomst in nauwe samenwerking met hun klanten en de maatschappij.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics