Hysata, fabrikant groene waterstofelektrolysers, haalt $ 111 miljoen USD op.

0

Het in Australië gevestigde bedrijf Hysata ontwikkelt nieuwe hoogrenderende elektrolysers die tot doel hebben groene waterstof op grote schaal te produceren met een hogere energie-efficiëntie en lagere kosten dan alternatieve technologieën. De technologie van het bedrijf combineert techniek en wetenschap in een unieke capillair gevoede alkalische elektrolyser die minder energie verbruikt om water om te zetten in waterstof.

  • bp Ventures en Templewater investeren elk $ 10 miljoen om samen de Series B-ronde van $ 111,3 miljoen USD te leiden
  • Hysata ontwikkelt hoogrenderende elektrolysers met een eenvoudiger, goedkoper en modulair systeem

Deze Series B-ronde werd mede geleid door bp en Templewater. Enorme dank aan onze bestaande aandeelhouders die vanaf het begin bij ons zijn geweest en een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan deze ronde – IP Group plc Australia, Kiko Ventures (het cleantech-platform van IP Group plc), Virescent Ventures namens Clean Energy Finance Corporation, Hostplus, Vestas Ventures en BlueScopeX.

Paul Barrett wil ook onze nieuwe aandeelhouders van harte welkom heten, waaronder POSCO Holdings, POSCO E&C, IMM Investment Hong Kong, Shinhan Financial Group Co., Ltd, Twin Towers Ventures (TTV), Oman Investment Authority ‘s VC-tak IDO en TelstraSuper.

Paul Barrett, CEO van Hysata, zei: “Onze missie bij Hysata is het versnellen van de diepe decarbonisatie van moeilijk te reduceren sectoren zoals staal, chemische productie en zwaar transport, door ‘s werelds meest efficiënte, eenvoudige en betrouwbare elektrolysers te leveren. Met een hoog rendement, een intrinsiek lage capex en een in massa produceerbaar ontwerp wil Hysata de genivelleerde kosten van waterstof verlagen.

“Deze financieringsronde, gesteund door een syndicaat van investeerders van wereldklasse, toont de baanbrekende impact die Hysata heeft op het groene waterstoflandschap. Het zal ons team versterken en onze capaciteiten vergroten, terwijl we streven naar wijdverbreide commerciële beschikbaarheid.

blank

Link magazine special 2024: The Dutch High-Tech Industry and the European Ecosystem: stronger together. Read this edition digital.

“Ik ben verheugd dat bp Ventures, Templewater en andere nieuwe investeerders zich aansluiten bij onze ongelooflijke bestaande aandeelhoudersbasis. De technologie van Hysata is een baanbrekende innovatie vanwege het hoge rendement en de lage installatiekosten. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze aandeelhouders, klanten en partners terwijl we onze opschalingsreis voortzetten.”

Het Internationaal Energieagentschap heeft gezegd dat om de klimaatambities te halen, het dringend nodig is om het gebruik van waterstof in bestaande toepassingen over te schakelen op koolstofarme waterstof en het gebruik ervan uit te breiden naar nieuwe toepassingen in de zware industrie of het langeafstandstransport. [1] Op grote schaal zouden de elektrolyse-installaties van Hysata een energie-efficiëntie kunnen bereiken die ver boven de efficiëntiedoelstelling van het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie voor 2050 ligt. [2]

Gareth Burns, vice-president van bp Ventures, voegde toe: “We weten dat groene waterstof een grote rol kan spelen bij het koolstofvrij maken van de economie. Dit is de eerste geavanceerde alkalische elektrolysetechnologie waarin bp Ventures heeft geïnvesteerd. Het zou optioneel kunnen zijn voor onze waterstofactiviteiten, aangezien bp ernaar streeft een wereldleider te worden op het gebied van koolstofarme waterstofproductie.

“De technologie van Hysata kan helpen energie te besparen en de productiekosten te verlagen, waarmee twee uitdagingen van de markt voor groene waterstof worden aangepakt. We kijken uit naar de volgende stappen van Hysata.”

Alfred Wong, Partner van Templewater, zei: “We zijn verheugd dat Templewater de groene revolutie kan stimuleren en samen deze impactvolle investering in Hysata kan leiden. Het hoge rendement van Hysata’s elektrolysetechnologie heeft het potentieel om een hoeksteen te zijn in de wereldwijde verschuiving naar duurzame energiebronnen. Onze investering in Hysata is een bewijs van de toewijding van Templewater om missiegedreven bedrijven te ondersteunen die werken aan het oplossen van ‘s werelds grootste klimaatuitdagingen.”

Waterstof is een van de groeimotoren van bp die het tegen het einde van het decennium wil laten groeien. bp heeft een aantal regionale waterstofenergiehubs die het ontwikkelt, onder meer in Australië, zoals H2 Kwinana en de Australian Renewable Energy Hub (AREH).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics