AI Medical Technology, smartphone-gebaseerd diagnosticeren van huidkanker, benoemt Emil Billbäck en Christoffer Ekström

0

De Zweedse start-up AI Medical Technology, die zich bezighoudt met het diagnosticeren van huidkanker, heeft de laatste fase van haar lopende strategische transformatie afgerond met de benoeming van twee gerenommeerde bestuursleden.blank

blank

Christoffer Ekström, CEO van AI Medical Technology: Emil Billbäck zal een mentor zijn voor mijn team en mijn persoonlijke transformatie van een R&D CEO naar een commerciële begeleiden.

AI Medical Technology, ontwikkelaar van Dermalyser, een smartphone-gebaseerd hulpmiddel dat huidkanker kan diagnosticeren met een hogere gevoeligheid en specificiteit dan getrainde dermatologen, heeft twee belangrijke nieuwe leden benoemd in de raad van bestuur.

De eerste is Emil Billbäck. Als CEO van het zeer succesvolle bedrijf BoneSupport heeft Billbäck leiding gegeven aan de snelle commercialisering van het baanbrekende Orthobiologics-platform van het bedrijf, waardoor de aandelenkoers de afgelopen vijf jaar met meer dan 800% is gestegen.

Christoffer Ekström, CEO van AI Medical Technology, zegt over de benoeming van Billbäck: “Dat Billbäck zich bij ons voegt, is een enorme bevestiging dat het harde werk dat we verrichten om patiëntenlevens te redden met Dermalyser niet alleen een maatschappelijk voordeel oplevert, maar ook een sterk commercieel potentieel heeft. Billbäck zal een mentor zijn voor mijn team en mijn persoonlijke transformatie van een R&D CEO naar een commerciële begeleiden.

“BoneSupport is een zeer innovatief bedrijf dat een verouderde zorgstandaard op het gebied van orthopedische chirurgie transformeert. Wij bij AI Medical Technology zijn van plan een vergelijkbaar pad te volgen en streven ernaar dat Dermalyser de huidige workflows voor melanoomdiagnose verbetert en vervangt.”

Het tweede nieuwe lid van het team van AI Medical Technology is Peter Löwendahl. Löwendahl heeft meer dan 15 functies als functionaris voor gegevensbescherming en verantwoordelijke voor de naleving van regelgeving en zal zich bij AI Medical Technology richten op de goedkeuring van Dermalyser en het verkrijgen van vergoeding.

“Zowel goedkeuring als vergoeding zijn essentieel voor ons bedrijf,” zegt Ekström. “We hebben een ongelooflijke technologie met een werkelijk unieke waardepropositie en fantastische feedback van gebruikers. Onze volgende stap is ervoor te zorgen dat we volledig voldoen aan de regelgeving en dat we een robuust vergoedingsmodel hebben voor een succesvolle marktintroductie.”

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: De keten op orde op lokaal niveau.
Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Melanoom huidkanker
Volgens Cancer Today sterft er elke vier minuten iemand aan huidkanker. In 2020 waren er wereldwijd meer dan 320.000 nieuwe gevallen van melanoom en dit aantal zal naar verwachting oplopen tot bijna 500.000 in 2040. Verdere statistieken laten zien dat maar liefst 99% van de gevallen te genezen is als ze vroeg genoeg worden gediagnosticeerd en behandeld, wat het belang onderstreept van voortdurend zelfonderzoek en een bezoek aan je arts in het geval van een vermoedelijke huidlaesie. Een vroege en accurate diagnose is dus van vitaal belang om meer levens te redden

Dermalyser is een mobiele applicatie op basis van kunstmatige intelligentie (AI) die diagnostische beslissingsondersteuning kan bieden aan medische professionals in klinische omgevingen. Dermalyser maakt snelle en directe diagnostische beslissingsondersteuning met hoge nauwkeurigheid mogelijk bij het diagnosticeren van huidkanker zoals melanoom van de huid. De applicatie wordt gebruikt met een dermatoscoop die voor de camera van de smartphone is gemonteerd. De medische professional maakt een foto van de huidlaesie van de patiënt en krijgt binnen enkele seconden een diagnose terug van de AI.

In een recent onderzoek toonde Demalyser goede diagnostische prestaties: 95% sensitiviteit en 86% specificiteit, waarmee het beter presteerde dan zowel eerstelijnszorgartsen als gespecialiseerde dermatologen. Door Dermalyser te gebruiken, kunnen gezondheidszorgsystemen niet alleen meer kankers in een vroeger stadium opsporen, wat levens zal redden, maar ook de efficiëntie verbeteren en de kosten verlagen, omdat minder patiënten onnodige biopsieprocedures hoeven te ondergaan.

AI Medical Technology is een bedrijf dat actief is op het interdisciplinaire gebied van datawetenschap, softwareontwikkeling en geneeskunde. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van AI-gestuurde diagnostische oplossingen die eerstelijns gezondheidswerkers in staat stellen om eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder diagnoses te stellen voor hun patiënten. Na de meest recente financieringsronde, een overbruggingsfinanciering ter waarde van $1,15 miljoen in april 2024, richt het team zich nu op het op de markt brengen van het eerste product, Dermalyser, een klinisch gevalideerde beslissingsondersteunende tool voor het diagnosticeren van huidkanker.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics