Satellietfabrikant Aerospacelab neemt specialist in optomechanische systemen voor de astronomietechnologie AMOS over.

0

Aerospacelab, een snelgroeiende satellietfabrikant kondigde vandaag aan dat het de overname heeft afgerond van AMOS, een toonaangevend bedrijf dat bekend staat om de voor zijn optomechanische systemen die veel worden gebruikt in de astronomie, de ruimtevaart en andere Industrieën. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de twee lucht- en ruimtevaartbedrijven. gezamenlijk een nieuw tijdperk in te gaan op het gebied van geavanceerde ruimtevaarttechnologieën en nieuwe markten.

Deze strategische overname is een cruciaal moment voor beide organisaties omdat we onze expertise, middelen en talenten combineren om technologische vooruitgang in de productie en implementatie van satellieten”, zegt Benoit Deper, CEO van Aerospacelab. “Samen, We streven ernaar een cultuur van innovatie te bevorderen die de ontwikkeling van geavanceerde ruimtevaarttechnologieën, zodat we voorop blijven lopen op het gebied van industrie. Door gebruik te maken van het talent en de middelen van het AMOS-team Aerospacelab’s uitgebreide productportfolio, waaronder kant-en-klare satellieten, satellietplatforms, avionica en subsystemen, is het uiteindelijke doel een weg uit te stippelen naar efficiënte en betaalbare toegang tot de ruimte.”

“Dit nieuwe hoofdstuk van groei en innovatie bevestigt opnieuw onze toewijding aan aanpassingsvermogen en het omarmen van verandering om te gedijen in de dynamisch bedrijfslandschap”, voegt Damien Kaivers, CEO van AMOS, toe. “We brengen veertig jaar diepe expertise op het gebied van een breed scala aan kritieke optische technologieën voor toepassingen op de grond. Samen zullen we duidelijke synergieën verkennen om innovatieve oplossingen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en de activiteiten van AMOS, zoals professionele astronomie, institutionele ruimte en testfaciliteiten.”

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: Verdienmodel van de toekomst voor de BV Nederland. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Met een unieke benadering van verticale integratie overname zal het marktbereik en het product van Aerospacelab en AMOS versterken toegang tot een breder scala aan oplossingen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten in verschillende sectoren, waaronder telecommunicatie, Aardobservatie, navigatie, astronomie, wetenschappelijk onderzoek en industrie.

Aerospacelab, opgericht in 2018, is een opkomende figuur in de lucht- en ruimtevaart sector, met een opmerkelijke prestatie van 8 satellieten in een baan om de aarde worden gebracht. We zijn trots op onze toewijding aan verticale integratie en TRL9-implementatie, waarmee we ons engagement voor het stimuleren van innovatie op het gebied van de ruimtevaartindustrie.

Met onze activiteiten strategisch geplaatst op verschillende locaties, waaronder in de VS blijft Aerospacelab standvastig in zijn missie om baanbrekende oplossingen voor onze diverse klantengemeenschap.

Al meer dan 40 jaar is AMOS het ontwerpen en bouwen van oplossingen op het gebied van professionele astronomie, aardobservatie en wetenschappelijke verkenning in de ruimte, testsystemen en Opto-mechanische oplossingen voor laboratoria en industrie. De belangrijkste verwezenlijkingen zijn professionele telescopen, optische ruimte-instrumenten, testapparatuur voor ruimtesensoren, thermisch-vacuümkamers, complexe optomechanische en Mechanische grondsteun met hoge precisie uitrusting. Het heeft vandaag ongeveer 100 werknemers in dienst die zeer bekwaam zijn in geavanceerde Technologieën.

Het bedrijf heeft een Wereldwijde reputatie voor zijn professionele telescopen, zijn optische productie mogelijkheden en de prestaties van de optische systemen. Naast zijn grote klantenbestand in Europa, de Verenigde Staten, India of Chili, blijft AMOS haar activiteiten uit te breiden in andere regio’s, zoals Turkije, om er maar een paar te noemen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics