Hydraloop haalt €10,5 miljoen op voor internationale groei

0

Hydraloop, pionier op het gebied van grijswaterrecycling, heeft een belangrijke stap gezet in haar Series-B financieringsronde van €13,5 miljoen, waarmee tot nu toe €10,5 miljoen is opgehaald. De financiering zal worden gebruikt voor de internationale uitrol van zijn innovatieve grijswaterrecyclingsystemen, die een besparing van 25-45% op drink- en afvalwater mogelijk maken. Impactinvesteerders Invest-NL en NOM en proptech-investeerder Amavi Capital hebben deelgenomen aan deze ronde.

Hydraloop-apparaten vangen water op uit douches, baden en wasmachines. Na reiniging en desinfectie kan dit water worden hergebruikt voor toiletspoeling, wasmachines en tuinirrigatie. Nu de wereldwijde waterschaarste toeneemt, is de vraag naar waterbesparende technologieën in de gebouwde omgeving groter dan ooit. Hydraloop onderscheidt zich met modulaire, schaalbare en met internet verbonden systemen die eenvoudig te integreren zijn in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Uniek is dat Hydraloop-apparaten geen gebruik maken van filters of chemicaliën, wat resulteert in een onderhoudsarme en duurzame oplossing voor waterrecycling.

Internationale erkenning door de VN en CES

Sinds de oprichting heeft Hydraloop zich gericht op het ontwikkelen van technologie en patenten, het opzetten van het productieproces en het opbouwen van een internationaal partnernetwerk. Het bedrijf kreeg wereldwijde erkenning door tientallen prijzen te winnen, waaronder een Global Impact Award van de Verenigde Naties en de ‘Best of the Best’-prijs van CES, een toonaangevende elektronicabeurs in de VS. Sinds 2022 heeft Hydraloop zijn productportfolio uitgebreid en markttoegang gekregen door middel van productcertificering in belangrijke regio’s.

blank

De 1-daagse masterclass vindt opnieuw plaats op woensdag 17 april en donderdag 3 oktober 2024. Aanmelden en informatie.

Nederlandse oplossing voor een wereldwijd probleem

Na het leggen van een solide basis richt Hydraloop zich nu op commerciële uitrol. Met het kapitaal van deze financieringsronde kan het Nederlandse bedrijf zijn wereldwijde B2B-verkoop opschalen en strategische partnerschappen ontwikkelen. Hydraloop heeft 130 partners in 35 landen en installeert waterrecyclers in woningen, hotels, sportfaciliteiten, studentenhuisvesting en andere gebouwen met een hoog waterverbruik.

blank

Link magazine februari/maart 2024 Thema: Verdienmodel van de toekomst voor de BV Nederland. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“We zijn er trots op dat Invest-NL aandeelhouder is geworden van Hydraloop”, zegt Arthur Valkieser, medeoprichter en CEO van Hydraloop. “Het is tijd voor schaalvergroting en internationale groei. Wereldwijd leidt waterschaarste tot veranderingen in de manier waarop mensen met water omgaan. Overheden nemen snel maatregelen om grijswaterrecycling aan te moedigen of verplicht te stellen. In Florida kunnen bedrijven bijvoorbeeld de kosten van een waterrecycler declareren op hun belastingen. Spanje biedt een subsidie van 70% voor hotels en campings die grijs water willen recyclen. En in delen van Engeland wordt een bouwvergunning alleen verleend als er een waterbesparend systeem in huis aanwezig is. In Nederland kunnen veel nieuwe woonwijken alleen worden gebouwd als ze waterbesparende systemen implementeren, zoals grijswaterrecycling. We voorzien dat over 10 tot 15 jaar elk nieuw gebouw een eigen waterrecycler zal hebben.”

Naast de financiële investering van €5 miljoen zet Invest-NL zich in voor ondersteuning op het gebied van kennis en netwerk, om Hydraloop te helpen bij het realiseren van haar ambitieuze doelen. Met deze investering onderstreept Invest-NL haar commitment aan duurzame ontwikkeling en de transitie naar een circulaire economie.

Lars Groeneveld, Senior Investment Manager bij Invest-NL: “Bij het nastreven van een duurzame toekomst erkennen we het belang van innovatieve oplossingen voor de wereldwijde watercrisis. De investering in Hydraloop is meer dan alleen financiële steun; Het is een verbintenis om onze kostbaarste hulpbron te behouden: water. De revolutionaire technologie van Hydraloop biedt een concrete oplossing voor duurzamer watergebruik, en we zijn er trots op dat we hieraan kunnen bijdragen.”

Sophie Millenaar, Investment Associate bij Invest-NL vult aan: “Door klimaatverandering wordt de waterschaarstecrisis wereldwijd steeds nijpender. Decentrale waterrecycling op huishoud- en gebouwniveau kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van waterverbruik.”

Marktleider worden in een groeimarkt Het marktpotentieel voor grijswaterrecyclingsystemen is enorm. In een volwassen markt zouden jaarlijks miljoenen systemen kunnen worden verkocht. Hydraloop heeft de ambitie om een van de leiders te worden in deze wereldwijde markt. Door strategische samenwerkingen mogen andere bedrijven hun waterrecyclers produceren met behulp van de patenten van Hydraloop. Daarnaast verwacht het bedrijf lokale assemblagelijnen op te zetten in 10 tot 15 regio’s. De namaakbare ‘factory in a box’ van Hydraloop speelt hierin een belangrijke rol.

Hydraloop ontwerpt, produceert en verkoopt gedecentraliseerde grijswaterrecyclingsystemen en wordt gezien als een internationale visionaire leider op het gebied van circulair watergebruik. Het bedrijf uit Leeuwarden heeft 40 medewerkers in Nederland, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. De missie van Hydraloop is om de wereld duurzamer te maken door haar positie als innovator uit te breiden naar marktleiderschap in grijswaterrecyclingproducten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics