Pluq, specialist in laadoplossingen, haalt 50 miljoen euro op Europees netwerk uit te breiden.

0

Is sneller altijd beter? Pluq, specialist in laadoplossingen voor elektrische auto’s, denkt van niet. Langzamer laden is efficiënter, goedkoper en voorkomt problemen op het elektriciteitsnet. De Zweedse investeerder P Capital Partners onderschrijft deze visie en verleent Pluq een raamwerk kredietfaciliteit van 50 miljoen euro om het netwerk in Europa uit te breiden.

Het Amsterdamse Pluq richt zich op Destination Charging; laden op locaties waar mensen langere tijd moeten of graag willen zijn. Denk aan hotels, kantoren, pretparken en ziekenhuizen. Door gebruik te maken van bestaande infrastructuur, wordt parkeren een kostenefficiënte, tijdbesparende en energiezuinige oplossing. Bovendien creëert Pluq een nieuwe inkomstenbron voor vastgoedeigenaren en organisaties, aangezien ze alle kosten van aanleg en onderhoud financiert en locatie-eigenaren laat meedelen in de opbrengst.

Link magazine september 2024. Thema: Elektrificatie/waterstof.
Vraag exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Pluq financiert 100% van de installatiekosten en neemt alle operationele aspecten voor haar rekening. Hierdoor kunnen vastgoedeigenaren en -organisaties nieuwe inkomstenstromen ontsluiten en een grotere rol spelen in de overgang naar een duurzamere samenleving, zonder hun kernactiviteiten af te leiden.

Het opladen van elektrische voertuigen is een belangrijke factor bij het behalen van de Europese decarbonisatiedoelstellingen; een 4 tot 9-voudige toename van het uitroltempo van laders is nodig om de noodzakelijke verschuiving naar EV-bezit te ondersteunen. “De schijnwerpers op high-speed en openbaar laden betekent dat de semi-publieke bestemmingsgebaseerde hoek van de markt voor langzamer laden vaak onderbediend is”, zegt Lars de Boer, Investment Manager bij P Capital Partners. “Ons uitgebreide onderzoek en onze netwerkexpertise wijzen erop dat Pluq op de juiste plek speelt.”

Onze kredietfaciliteit stelt Pluq in staat om uit te breiden in de Benelux en Duitsland, markten die klaar zijn voor de groei van het opladen van elektrische voertuigen. “Het ondersteunen van de schaalstrategie van Pluq is een sterk voorbeeld van onze toewijding aan het versnellen van duurzame technologie en oplossingen”, zegt Ulf Hamberg, onze Managing Partner.

Voor Pluq is het partnership met P Capital Partners de bevestiging van haar eigenzinnige visie. Pieter Zijlema, CEO en medeoprichter: “We kunnen onze plannen nu verder vormgeven, zodat elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk wordt, zonder het elektriciteitsnet in problemen te brengen. Qua laden is sneller niet altijd beter, maar de uitbreiding van ons netwerk kan ons niet snel genoeg gaan.”

Pluq hecht aan eerste klas producten en diensten. Onze laadpalen voor bedrijven worden gemaakt door Alfen en EcoTap. Ze passen goed bij onze slimme netwerkoplossingen en zijn minder gevoelig voor storingen.

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics