Andreas Pecher volgt per 1 april 2025 Dr. Karl Lamprecht op als CEO van Carl Zeiss AG.

0

Na bijna 20 jaar bij ZEISS te hebben gewerkt, heeft de President en CEO van Carl Zeiss AG, Dr. Karl Lamprecht, besloten zijn contract niet te verlengen. Daarom heeft de Raad van Commissarissen van Carl Zeiss AG besloten om Andreas Pecher met ingang van 1 april 2025 te benoemen tot nieuwe President en CEO van Carl Zeiss AG. Andreas Pecher trad in 2013 in dienst bij ZEISS en is sinds 2022 lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor het segment ZEISS Semiconductor Manufacturing Technology (SMT).

“Met de benoeming van Andreas Pecher is het opnieuw mogelijk gebleken om de functie van president en CEO uit onze gelederen in te vullen. We kijken ernaar uit om samen met hem de succesvolle ontwikkeling van de Groep voort te zetten. Naast zijn uitgebreide ervaring die hij heeft opgedaan tijdens zijn vele jaren van uitzonderlijk succesvol werk voor ZEISS, heeft Andreas Pecher een uitstekende kennis van technologie en een breed scala aan managementexpertise vanuit verschillende leidinggevende posities. Dit omvat met name de ontwikkeling en implementatie van succesvolle innovatie- en groeistrategieën. De Raad van Commissarissen wenst Andreas Pecher veel succes in zijn nieuwe rol”, aldus Dr. Michael Bolle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Carl Zeiss AG. Andreas Pecher trad in 2013 in dienst bij ZEISS als Head of Strategic Business Development voor SMT. Daar nam hij met succes verschillende managementtaken op zich, waaronder als hoofd van de strategische business units Semiconductor Mask Solutions en Semiconductor Manufacturing Optics.

Link magazine september 2024. Thema: Elektrificatie/waterstof.
Vraag exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Dr. Karl Lamprecht heeft de Raad van Commissarissen van Carl Zeiss AG in een vroeg stadium geïnformeerd over zijn voornemen om zijn contract, dat in het voorjaar van 2025 afloopt, niet te verlengen. “We betreuren de beslissing van Karl Lamprecht ten zeerste, maar tegelijkertijd respecteren we zijn keuze om zich in de toekomst meer op zijn privéleven te concentreren. Zijn start als CEO viel samen met het begin van de COVID-19-pandemie, die ZEISS onder zijn leiding vrij goed kon beheren. Met een duidelijke strategische focus en de voortdurende ontwikkeling van de bedrijfscultuur heeft Karl Lamprecht een cruciale impuls gegeven aan ZEISS. Dit wordt weerspiegeld in de indrukwekkende omzetontwikkeling en de groei van het personeelsbestand in de afgelopen jaren”, aldus Dr. Michael Bolle. “We wensen Karl Lamprecht het allerbeste en bedanken hem voor het uitstekende werk dat hij de afgelopen bijna 20 jaar heeft verricht. Hij draagt een bedrijf over dat zeer goed gepositioneerd en financieel stabiel is met uitzonderlijk sterke ontwikkelingsmogelijkheden.” Tijdens de ambtstermijn van Dr. Karl Lamprecht als President en CEO van Carl Zeiss AG steeg de omzet van de ZEISS Group van 6,3 miljard euro naar meer dan 10 miljard euro; De EBIT steeg van 922 miljoen euro naar ongeveer 1,7 miljard euro (boekjaar 2022/23); en het aantal werknemers ging van ongeveer 32.000 naar meer dan 44.000 (per 31 maart 2024).

“Voorafgaand aan de aanstaande contractverlenging realiseerde ik me dat dit het juiste moment was om me meer te richten op mijn persoonlijke interesses. Dankzij belangrijke strategische beslissingen kan ZEISS zijn dynamische groeitraject met succes voortzetten met een dubbelcijferige omzet in de miljarden en een gezonde winstgevendheid”, aldus Dr. Karl Lamprecht. “Ik wil de Raad van Commissarissen en alle medewerkers bedanken. Het heeft altijd als een voorrecht gevoeld om voor ZEISS te werken.”

Bij het nemen van andere personeelsbeslissingen heeft de Raad van Commissarissen van Carl Zeiss AG gekozen voor continuïteit, niet alleen in de rol van President en CEO, maar ook in de nieuwe benoeming van leden van de Raad van Bestuur en contractverlengingen. Zo werd Dr. Frank Rohmund met ingang van 1 januari 2025 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en hoofd van het ZEISS Semiconductor Manufacturing Technology (SMT)-segment. Bij ZEISS staat hij momenteel aan het hoofd van de strategische business unit Semiconductor Manufacturing Optics (SMO). “Frank Rohmund heeft ook een uitstekende kennis van de industrie en een sterke expertise op het gebied van innovatie”, aldus Michael Bolle. “Met zijn diepgaande kennis van de halfgeleiderindustrie en zijn ervaring binnen de raad van bestuur van SMT, is hij de juiste keuze om SMT op de lange termijn succesvol te leiden.”

Bovendien heeft de Raad van Commissarissen van Carl Zeiss AG de contracten van Susan-Stefanie Breitkopf en Sven Hermann met vijf jaar verlengd tot 2030. Beiden werden in 2022 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur – Susan-Stefanie Breitkopf als Chief Transformation Officer van de ZEISS Group, en Sven Hermann voor het ZEISS Consumer Markets-segment.

Vanaf 1 april 2025 zal de Raad van Bestuur van Carl Zeiss AG bestaan uit Andreas Pecher (President & CEO), Susan-Stefanie Breitkopf (Chief Transformation Officer), Stefan Müller (Chief Financial Officer), Sven Hermann (Hoofd van het ZEISS Consumer Markets segment), Dr. Jochen Peter (Hoofd van het ZEISS Industrial Quality & Research segment), Dr. Frank Rohmund (Hoofd van het ZEISS Semiconductor Manufacturing Technology segment), en Dr. Markus Weber (hoofd van het segment ZEISS Medical Technology).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics