Samsung Electronics bouwt nieuwe EUV-lijn in Hwaseong

0

Samsung Electronics heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe EUV -lijn in Hwaseong, Korea wordt gebouwd.

Dr. Kinam Kim, President & CEO van Device Solutions bij Samsung Electronics

Met deze nieuwe EUV-lijn kan Samsung zijn leiderschap op het gebied van single nanometer-procestechnologie versterken door in te spelen op de marktvraag van verschillende toepassingen, waaronder mobiel, server, netwerk en HPC (high performance computing), waarvoor hoge prestaties en energie-efficiëntie gelden zijn kritisch.

De nieuwe faciliteit zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 worden voltooid en de productiestijging in 2020 starten. De initiële investering in de nieuwe EUV-lijn zal naar verwachting in 2020 6 miljard USD bedragen en extra investeringen zullen afhankelijk van de marktomstandigheden worden bepaald .

“Met de toevoeging van de nieuwe EUV-lijn wordt Hwaseong het centrum van de halfgeleidercluster van het bedrijf die Giheung, Hwaseong en Pyeongtaek in Korea omvat”, aldus Kinam Kim, President & CEO van Device Solutions bij Samsung Electronics. “De lijn zal een cruciale rol spelen, aangezien Samsung ernaar streeft een concurrentievoordeel te behouden als marktleider in het komende tijdperk van de Vierde Industriële Revolutie.”

Samsung heeft besloten om geavanceerde EUV-technologie te gebruiken, te beginnen met zijn 7-nanometer (nm) LPP (Low Power Plus) -proces. Deze nieuwe lijn zal worden opgezet met EUV-lithografieapparatuur om beperkingen op nano-niveautechnologie te overwinnen. Samsung is blijven investeren in EUV R & D om zijn wereldwijde klanten te ondersteunen bij het ontwikkelen van chips van de volgende generatie op basis van deze toonaangevende technologie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics