Marc Uleman volgt Pieter Janssen op als ceo van Prodrive Technologies

0

Prodrive Technologies Group B.V.  is verheugd de benoeming aan te kondigen van Marc Uleman als nieuwe Chief Executive Officer (CEO), met ingang van 8 januari 2024. Marc zal samen met de huidige CEO en medeoprichter van Prodrive Technologies, Pieter Janssen, de nieuwe Raad van Bestuur van het bedrijf vormen. In deze nieuwe opzet zal Pieter Janssen zich richten op technologie en innovatie en de functie van Chief Technology Officer (CTO) op zich nemen naast Marc in zijn nieuwe rol als CEO.

Marc Uleman heeft een MSc in Mechanical Engineering van de Universiteit Twente en treedt toe tot Prodrive Technologies met meer dan twee decennia leiderschapservaring, waarbij hij belangrijke leidinggevende functies heeft bekleed bij prominente technologie- en industriële bedrijven. Meest recent was Marc lid van het Executive Leadership Team bij IDEX Corporation, een in de VS gevestigde en beursgenoteerde fabrikant van technische producten. In deze rol hield hij toezicht op het segment Health Science and Technology en leidde hij een wereldwijd bedrijf met meer dan 3.800 werknemers met een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 1,5 miljard. Marc heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van uitvoering en zijn ervaring omvat verschillende industrieën, waaronder de life science, halfgeleider- en industriële markten.

Pieter Janssen, reflecterend op de leiderschapstransitie, merkte op: “Ik heet Marc van harte welkom als de nieuwe CEO van Prodrive Technologies en ik ben enthousiast over de kans om met hem samen te werken om Prodrive Technologies verder de toekomst in te stuwen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Marc grote creativiteit met een uitstekende uitvoering succesvol zal combineren. Samen zetten we ons in voor het stimuleren van innovatie en uitmuntendheid in het hele bedrijf. Bij de overgang naar de rol van CTO kijk ik er erg naar uit om me volledig te richten op technologie en innovatie, evenals het koesteren van langdurige relaties met onze klanten en partners.”

blank

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Eric Saris, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Prodrive Technologies, zegt: “We zijn verheugd om Marc Uleman te benoemen als de nieuwe CEO van Prodrive. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst in het stimuleren van prestatieverbeteringen in verschillende bedrijven, in combinatie met uitgebreide wereldwijde leiderschapservaring. We zijn ervan overtuigd dat hij de ideale CEO is om Prodrive naar een hoger prestatieniveau te tillen. Daarom verwelkom ik hem namens de voltallige Raad van Commissarissen als de volgende CEO van Prodrive en wensen we hem succes in zijn nieuwe rol om Prodrive verder vorm te geven voor meer waardecreatie voor al onze stakeholders.”

Marc Uleman uitte zijn enthousiasme en zei: “Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met het Prodrive-team om het volledige potentieel van het bedrijf te ontwikkelen en het fenomenale groeitraject voort te zetten dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft gezien ”

Prodrive Technologies is een ontwikkelaar en fabrikant van hightech elektrische, mechanische en computercomponenten voor toepassingen in veeleisende industrieën, waaronder halfgeleider-, medische, industriële en automotive-industrieën. Het bedrijf is marktleider op het gebied van high-end power control en gespecialiseerde computersystemen. Het bedrijfsmodel van Prodrive Technologies is gebaseerd op een combinatie van eigen R&D en eigen hightech productiefaciliteiten, met een totaal personeelsbestand van ongeveer 2.500 FTE. Prodrive Technologies is gevestigd in Son (regio Eindhoven) en heeft ook productiefaciliteiten in de VS (Boston) en China (Suzhou). De gerapporteerde omzet over 2022 bedroeg €415 miljoen.

blank

Vincent kwaks(links) en Anne Schouten. Foto Prodrive Technologies

6 oktober kondigde Prodrive Technologies ook aan dat zij de raad van Commissarissen hebben uitgebreid met Vincent Kwaks en Anne Schouten. De raad van commissarissen bestaat nu uit 5 leden.

Vincent Kwaks heeft een MSc in Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven en heeft meer dan 30 jaar ervaring in complex systeemontwerp, integratie en levering. Hij werkte in rollen variërend van hands-on engineering tot verschillende leidinggevende functies bij Logica, OMRON, THM Van Vliet-Pijnacker, ASML en Vanderlande Industries, waar hij tot 2020 CTO was. Momenteel is Vincent strategisch adviseur bij Vanderlande Industries.

Anne Schouten heeft een BS in Filosofie van de Universiteit van Nijmegen en een MBA van Rotterdam School of Management en heeft meer dan 35 jaar commerciële en algemene managementervaring in verschillende industrieën. Hij werkte bij Internatio-Muller, BuhrmannUbbens, Jongeneel, Rettig en PontMeyer, waar hij tot 2019 CEO was. Momenteel is Anne lid van de raad van commissarissen bij Westag & Getalit AG en bij Van Wijnen, en voorzitter van de raad van commissarissen bij Atlas Professionals.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics