DÉ waarde van een digitale innovatie bestaat niet.

0

Digitale innovaties zoals bijvoorbeeld apps, smartwatches, AI toegepast op medische beelden en thuistesten zijn hard nodig om de zorg betaalbaar en bemensbaar te houden. Maar niet elke innovatie draagt daaraan bij en daarom is het essentieel om hun waarde goed te evalueren. Dat zegt Erik Koffijberg, hoogleraar technology assessment van digitale gezondheidsinnovaties, in zijn oratie op vrijdag 15 december.

Veel  innovaties zijn gericht op verbetering van kwaliteit van zorg maar maken tegelijkertijd de zorg duurder. Slechts 20% van de innovaties maakt de zorg beter én goedkoper. Volgens Koffijberg is dat niet per se een probleem. Hij zegt: “Als we maar weten welke innovatie wel en welke niet bijdraagt aan de houdbaarheid van de zorg. We hebben op dit moment nog te weinig zicht op welke digitale innovaties meerwaarde hebben. Qua evaluatie doen we dat bij medicijnen een stuk beter.”

blank

Link magazine oktober/november 2023. Thema circulair ondernemen: meer toegevoegde waard, kleiner footprint? Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics