SHIFT en Oost NL investeren 500K in Scope Biosciences.

0

Scope Biosciences B.V., een pionier in op CRISPR-Cas gebaseerde moleculaire diagnostiek, kondigt een investeringsronde van € 500K aan onder leiding van het TTT-fonds van SHIFT Invest en Oost NL. Deze financiering stimuleert het werk van het bedrijf bij het ontwikkelen en op de markt brengen van hun eerste landbouwtests met behulp van het revolutionaireDx® moleculaire diagnostische platform.

blank

“Het vermogen van Scope om tools voor diagnostiek te ontwikkelen en op de markt te brengen waarmee groente- en zaadveredelaars problemen eerder kunnen detecteren

De CRISPR-Cas-technologie, bekend om zijn revolutionaire bijdragen aan genbewerking, is een hoeksteen geworden op het gebied van moleculaire biologie en genetica. Hoewel algemeen erkend voor zijn vermogen om genetische codes met immense precisie te wijzigen, wat een ontwikkeling was die werd erkend met de Nobelprijs voor de Scheikunde in 2020, reiken de toepassingen ervan verder dan genetische manipulatie.
Geworteld in het innovatieve werk van Prof. John van der Oost en Asst. Prof. Raymond Staals van Wageningen University, maakt de spin-off Scope Biosciences van de universiteit gebruik van de precisie en gebruiksvriendelijkheid van CRISPR-Cas om moleculaire diagnostiek te herdefiniëren, waardoor snel en zeer nauwkeurig testen buiten traditionele testlaboratoria mogelijk wordt.

De nieuwe financiering zal de mogelijkheden van het bedrijf versterken  Deze landbouwtests zijn gericht op het stroomlijnen van de diagnose en monitoring van verschillende landbouwpathogenen door een zeer specifiek on-site platform toe te passen, waardoor een nauwkeurige en snelle behandeling van pathogenen mogelijk is, waardoor duurzame en efficiënte landbouwpraktijken in landbouw met een hoge dichtheid worden ondersteund.

blank

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Niek Savelkoul, CEO van Scope Biosciences, legt uit: “Deze financieringsmijlpaal versnelt onze reis naar het hervormen van moleculaire diagnostiek in de landbouw. Het scopeDx-platform®, gebouwd op de CRISPR-Cas-technologie, is klaar om een instrumenteel hulpmiddel te worden bij het revolutioneren van landbouwtests. Met de steun van SHIFT Invest en OostNL zijn we goed gepositioneerd om deze innovaties toegankelijk te maken voor de markt.”

SHIFT is een impact VC uit Nederland, gericht op disruptieve innovaties, onder andere in de agrarische sector. Sophie van Weede, Associate bij SHIFT, over de investering: “Het vermogen van Scope om tools voor diagnostiek te ontwikkelen en op de markt te brengen waarmee groente- en zaadveredelaars problemen eerder kunnen detecteren, past perfect bij ons fonds en onze missie. We kijken ernaar uit om met het team van Scope samen te werken en hen onder andere te ondersteunen bij hun toetreding tot de markt”.

Oost NL is de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland die innovatieve ondernemers binnen food en agri en andere sectoren ondersteunt en investeert. Jos Putker, investment manager Food bij Oost NL is blij dat hij in Scope heeft geïnvesteerd. “Hun propositie om CRISPR-Cas-technologie toe te passen in een zeer vroeg stadium c, draagt bij aan een duurzame en efficiënte productie. We verwelkomen het team van Scope en we kijken er samen met SHIFT naar uit om hen te helpen succesvol te worden.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics