Infineon Technologies neemt GaN Systems voor US $ 830 miljoen over.

0

Infineon Technologies AG heeft vandaag de overname afgerond van GaN Systems Inc.  Het in Ottawa gevestigde bedrijf brengt een breed portfolio van op galliumnitride (GaN) gebaseerde energieconversieoplossingen en toonaangevende toepassingskennis met zich mee. Alle vereiste wettelijke goedkeuringen zijn verkregen en GaN Systems is vanaf de afsluiting onderdeel geworden van Infineon.

“GaN-technologie maakt de weg vrij voor meer energie-efficiëntie en CO 2-besparende oplossingen die decarbonisatie ondersteunen”, aldus Jochen Hanebeck, CEO van Infineon. “De overname van GaN Systems versnelt onze GaN-roadmap aanzienlijk en versterkt Infineon’s leiderschap in energiesystemen verder door beheersing van alle relevante vermogenshalfgeleidertechnologieën. We verwelkomen onze nieuwe collega’s van GaN Systems bij Infineon.”

blank

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Infineon heeft nu in totaal 450 GaN-experts en meer dan 350 GaN-patentfamilies, wat de leidende positie van het bedrijf in vermogenshalfgeleiders uitbreidt en de time-to-market aanzienlijk versnelt. De complementaire sterke punten van beide bedrijven op het gebied van IP- en applicatie-inzicht en een goed gevulde pijplijn van klantprojecten plaatsen Infineon in een uitstekende positie om verschillende snelgroeiende toepassingen aan te pakken.

Op 2 maart 2023 kondigden Infineon en GaN Systems aan dat de bedrijven een definitieve overeenkomst hadden getekend waarbij Infineon GaN Systems zou overnemen voor US $ 830 miljoen. De overname, een all-cash transactie, werd gefinancierd uit bestaande liquiditeit.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics