Patrick Groothuis volgt Nicole Ummelen op als nieuwe vicepresident van de TU/e.

0

De Raad van Toezicht heeft Patrick Groothuis per 1 november benoemd tot vicepresident van de TU/e, waarmee het College van Bestuur van de TU/e weer compleet is. De nieuwe vicepresident komt uit de organisatie en is goed bekend met de TU/e.

Groothuis (1972) werkt sinds 2012 aan de TU/e en was onder meer zeven jaar directeur Education & Student Affairs (ESA), de grootste afdeling van de TU/e. Sinds juni van dit jaar ondersteunt hij het College van Bestuur als universiteitssecretaris. Hij begon zijn carrière aan de TU/e als Managing Director van de afdeling Wiskunde & Informatica. Groothuis studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en werkte eerder onder meer voor de gemeente Rotterdam en het ministerie van Defensie.

Vliegende start

Peter Wennink, voorzitter van de Raad van Toezicht van de TU/e, “De raad van toezicht is zeer verheugd dat zij Patrick Groothuis hebben kunnen benoemen tot derde lid van het College van Bestuur”. “De raad van toezicht kent Patrick als iemand met een goed overzicht en een sterke visie, als een standvastige, vasthoudende en aimabele leider, en met veel dossierkennis. Hij kan een vliegende start maken met zijn enorme kennis van de organisatie en zijn grote netwerk in de universiteit en daarbuiten. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

blank

Link magazine september/oktober 2023. Thema: de heilige graal van volledige digitale integratie. Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginker@linkmagazine.nl

Perfecte pasvorm

Robert-Jan Smits, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Het is met bijzonder genoegen dat wij Patrick mogen verwelkomen in de Raad van Bestuur. Hij heeft de afgelopen vijf maanden, in zijn functie als universiteitssecretaris, al laten zien dat hij met zijn overzicht, gedegen kennis van zaken en zijn analytisch karakter de rol van bestuurslid uitstekend kan invullen. Hij past qua achtergrond en karakter perfect bij Silvia Lenaerts(rector magnificus) en mijzelf, dus we kijken uit naar een meer dan uitstekende samenwerking.”

Trots

Patrick Groothuis: “is trots dat hij voor deze rol de strategische ambities van TU/e kan faciliteren en op het hoogste niveau kan vertegenwoordigen”. “Vanuit zijn portefeuille zal hij zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering voldoende aansluit bij onderwijs, onderzoek en valorisatie. Belangrijke thema’s voor hem zijn eigenaarschap en integraliteit van dienstverlening, het sturen hiervan vanuit de afdelingen en ‘de gebruiker centraal stellen’.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics