Parker sluit zich aan bij de Hydrogen Council om de toepassing van schone energieoplossingen te helpen versnellen

0

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider op het gebied van aandrijf- en besturingstechnologieën, heeft vandaag aangekondigd dat het is toegetreden tot de Hydrogen Council, een wereldwijd initiatief onder leiding van CEO’s van toonaangevende bedrijven met een eensgezinde visie en ambitie op de lange termijn: dat waterstof de schone energietransitie bevordert en een betere, veerkrachtigere toekomst creëert.

Opgericht in 2017 met 13 oprichtende organisaties, is de raad snel uitgegroeid tot een wereldwijde coalitie van meer dan 100 leden, waaronder toonaangevende energie-, transport-, industriële en investeringsbedrijven.

Als ondersteunend lid zal Parker samenwerken met andere partnerbedrijven om de missie van de Hydrogen Council te bevorderen om investeringen in de ontwikkeling en commercialisering van de waterstof- en brandstofcelsectoren te versnellen. Uiteindelijk zullen deze bedrijven samenwerken om belanghebbenden aan te moedigen waterstof te erkennen en te ondersteunen als een belangrijk onderdeel van de toekomstige mix van schone energie.

“Nu steeds duidelijker wordt hoe belangrijk het is om de toegang tot schone en hernieuwbare energiebronnen snel te verbeteren, wordt ook duidelijk dat waterstof een centrale rol zal spelen in het energielandschap,” aldus Tom Williams, voorzitter en Chief Executive Officer van Parker. “De toetreding tot de Hydrogen Council is een kans om deze wereldwijde energietransformatie te versnellen, en sluit aan bij ons doel om technische doorbraken mogelijk te maken die leiden tot een betere toekomst.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Parker wil een duurzamere toekomst helpen creëren en blijft daarom strategisch investeren in milieuvriendelijke technologieën zoals elektrificatie en lichtgewichtontwikkeling, en in de ontwikkeling van nieuwe producten en systemen voor de opwekking, de opslag en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen, waaronder waterstof.

In tal van industriële, mobiele en lucht- en ruimtevaarttoepassingen omvat de technologieportfolio van Parker ook een breed scala aan uiterst efficiënte producten en systemen die zijn ontworpen om klanten te helpen het verbruik van hulpbronnen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics