John Alexander nieuwe bestuursvoorzitter van de PA Consulting Group

0

Bestuursvoorzitter Marcus Agius (71) van PA Consulting Group heeft aangekondigd als onderdeel van een gepland opvolgingsproces terug te treden naar de rol van vicevoorzitter. John Alexander (56), bestuursvoorzitter bij ERM, een wereldwijd opererend milieu- en duurzaamheidsadviesbureau, heeft ermee ingestemd als voorzitter toe te treden tot het bestuur van PA. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de sector, waaronder uitgebreide betrokkenheid bij private equity-investeringen.

Alan Middleton (CEO bij PA

Hij was negen jaar lang CEO van ERM en leidde het proces om nieuwe private equity-investeerders aan te trekken, via twee afzonderlijke investeringscycli, ter ondersteuning van de verdere organische en acquisitiegedreven groei van het bedrijf. Hij begeleidde ERM van een ondernemingswaarde van US $ 525 miljoen naar meer dan US $ 1,75 miljard. Alexander heeft uitgebreide internationale werkervaring in Azië, de VS, Australië, het Midden-Oosten, het Verenigd Koninkrijk en Europa.
John Alexander: ‘Ik ben verheugd in deze spannende tijd lid te worden van het bestuur van PA Consulting. PA is een uitstekend bedrijf dat zich kenmerkt door de kwaliteit van zijn mensen, klanten en prestaties door de jaren heen. Het is uitstekend dat Marcus zich blijft inzetten voor PA en ik kijk uit naar de mogelijkheid om met hem, Alan Middleton (CEO bij PA) en de rest van het leiderschapsteam samen te werken om de voortdurende groei en ontwikkeling van het bedrijf te ondersteunen.’
Marcus Agius vult aan: ‘John Alexander is de perfecte persoon om het voorzitterschap bij PA op zich te nemen. Zijn brede zakelijke ervaring zal van groot nut zijn voor het bedrijf en, net zo belangrijk, ik geloof dat zijn waarden en stijl bij PA goed zullen werken.’
Op het moment van de Carlyle-investering in december 2015 was de intentie van Marcus om af te treden als bestuursvoorzitter vóór de volgende investeringsperiode, naar verwachting vijf jaar later. Om een vlotte overgang van verantwoordelijkheden naar John Alexander te garanderen, heeft Agius vanaf 3 april de rol van vicevoorzitter op zich genomen. Gedurende de rest van de investeringsperiode zal hij volledig betrokken blijven bij PA en het bestuur.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics