FPT-VIMAG en NEVAT gaan samenwerken op het gebied van Smart Industry

0


FPT-VIMAG, de branchevereniging van productietechnologie en –automatisering, en NEVAT, het netwerk van ambitieuze toeleveranciers, gaan strategisch samenwerken op alle facetten van het gebied van Smart Industry. Dat maakten Menko Eisma, vice-voorzitter van FPT-VIMAG, en Corné van Opdorp, voorzitter van NEVAT, onlangs bekend.

Beide partijen zien ‘smart factory’ als de toekomst van de maakindustrie. “Slimme processen, nieuwe machines, digitalisering en opleiden van medewerkers zijn hiervan cruciale onderdelen. Leden van FPT-VIMAG hebben veel kennis van nieuwe productietechnieken en mogelijkheden voor automatisering en digitalisering”, zegt Ramon Dooijewaard, directeur FPT-VIMAG. De NEVAT technology roadmaps geven concrete richting aan de stappen naar de ‘smart factory’.
NEVAT en FPT-VIMAG spreken dezelfde taal: net als in Formule 1 bepalen optimale samenwerking en de beste technieken de winnaar. Zonder de juiste ‘tools’ kun je niet winnen. NEVAT en FPT-VIMAG zien dat het MKB van de Maakindustrie nog veel stappen kan zetten op deze roadmap naar de ‘smart factory’. De brancheorganisaties gaan een strategische samenwerking aan waarbij een gezamenlijk programma wordt uitgewerkt om bedrijven naar een hoger smart niveau te krijgen.

Skills lab gerobotiseerd lassen
De eerste concrete uitwerking van de samenwerking is een Smart Industry Skills lab op het gebied van gerobotiseerd lassen bij de stichting Vakopleiding Metaal. Het doel van dit skillslab is om kennis over gerobotiseerd lassen te delen met bedrijven en opleidingen om deze nieuwe kennis om te zetten in nieuw lesmateriaal. FPT-VIMAG sluit aan op dit skills lab en brengt kennis van haar leden in.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics