Duitse afvalverwerkingsgroep Tönsmeier bouwt sorteercentrum voor kunststof.

0

Op het bedrijventerrein Hessenpoort komt een sorteercentrum voor kunststof. Het bedrijf Tönsmeier zal hier per jaar 100.000 ton plastic verpakkingen, blik en drinkpakken sorteren. Deze installatie moet een einde maken aan een tekort aan sorteercapaciteit in Nederland. De bouw van de fabriek start eind 2018 en zal naar verwachting op 1 januari 2020 worden opgeleverd.

De Duitse afvalverwerkingsgroep Tönsmeier gaat op bedrijventerrein Hessenpoort een sorteerinstallatie van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd), bouwen. In totaal gaat het om 100.000 ton pmd, dat door Midwaste, HVC en de Combinatie Oost bij de sorteerinstallaties van Tönsmeier wordt ondergebracht. Het bedrijf heeft zich met succes ingeschreven op deze opdracht en de aanbesteding gewonnen.

Het bedrijf Tönsmeier, dat al sinds 25 jaar bezig is met duurzaam grondstoffenbeheer, gaat een deel van het pmd sorteren dat door Nederlandse huishoudens gescheiden wordt. Het bedrijf koos voor Zwolle, omdat Hessenpoort goed bereikbaar is en de juiste milieucategorie heeft om afval te sorteren. Deze nieuwe fabriek levert regio Zwolle zo’n 50 banen op.

Duurzaam en circulair

Tönsmeier staat voor duurzaam. Deze nieuwe installatie is volgens Tönsmeier dan ook een logische stap in de verdere ontwikkeling van duurzaam afvalmanagement. De gescheiden inzameling van pmd en een hoogwaardige recycling ervan heeft wat Dr. Clemens Pues van Tönsmeier betreft de toekomst.

Wethouder René de Heer is bijzonder blij met de komst van Tönsmeier naar Hessenpoort. “Tönsmeier zet zich in voor een circulaire economie, waarbij afval nooit meer een eindproduct is, maar het beginstadium van iets nieuws. Tönsmeier zal straks 100 kiloton kunststof verpakkingsafval op Hessenpoort kunnen sorteren, en dat is uniek voor de regio Zwolle.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics