Wereldwijd Halfgeleiderinkomsten dalen met 9,6% in 2019.

0

De wereldwijde inkomsten uit halfgeleiders zullen naar verwachting 429 miljard dollar bedragen in 2019, een daling van 9,6% ten opzichte van 475 miljard dollar in 2018, aldus Gartner, Inc. Dit is een daling ten opzichte van de prognose van het vorige kwartaal van -3,4%.

“De halfgeleidermarkt wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een zwakkere prijsomgeving voor geheugen en sommige andere soorten chips in combinatie met het handelsgeschil tussen de VS en China en een lagere groei in belangrijke toepassingen, waaronder smartphones, servers en pc’s, drijft de wereldwijde halfgeleidermarkt naar de laagste groei sinds 2009”, zegt Ben Lee, senior hoofdonderzoekanalist bij Gartner. “Halfgeleiderproductmanagers zouden hun productie- en investeringsplannen moeten herzien om zich tegen deze zwakkere markt te beschermen”.
Een vraaggestuurd overaanbod in de DRAM-markt zal de prijzen in 2019 met 42,1% doen dalen en het overaanbod zal zich naar verwachting uitbreiden tot het tweede kwartaal van 2020. De daling is te wijten aan tekenen van een trager herstel van de vraag bij de hyperschalige leveranciers en de toenemende voorraadniveaus van DRAM-leveranciers. Hiermee komt er een einde aan de langste periode van onderaanbod in de DRAM-industrie.

Het voortdurende geschil tussen de VS en China zorgt voor onzekerheid over de handelstarieven. De door de VS opgelegde beperkingen voor Chinese bedrijven zijn gebaseerd op bezorgdheid over de veiligheid en zullen op langere termijn een impact hebben op de vraag naar en het aanbod van halfgeleiders. Deze gecombineerde problemen zullen de binnenlandse productie van halfgeleiders in China versnellen en lokale vorken van technologieën zoals ARM-processoren creëren. Een deel van de productie zal zich tijdens het geschil buiten China vestigen en veel bedrijven zullen hun productiebasis proberen te diversifiëren om verdere verstoringen te beperken.

De wereldwijde NAND-markt heeft sinds het eerste kwartaal van 2018 een overaanbod en is nu meer uitgesproken omdat de vraag naar NAND op korte termijn zwakker is dan verwacht.
“We verwachten dat de hoge smartphone-inventarisatie en de trage vraag naar solid-state arrays nog een paar kwartalen zal aanhouden”, aldus de heer Lee. “Gezien de agressieve prijsdalingen voor NAND, is het mogelijk om een meer evenwichtige vraag/aanbodvooruitzichten in 2020 te zien. Echter, verder uitkijken heeft betrekking op bepaalde vertragende vraagstimulansen, zoals pc’s en smartphones, en op meer capaciteit, aangezien nieuwe fabrieken in China een impact hebben op de markt”.

Bron: Semiconductor Digest

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics