Welke start-up wint op 23 januari 2017 de felbegeerde Young Startup Award?

0

De Young Startup Award wordt dit jaar gecombineerd met het congres Nederland Valoriseert!. Kandidaten maken kans op de hoofdprijs van 5.000 euro. Genomineerd zijn: LUMICKS, Slim Opgewekt, Delft Hyperloop, ZTRDG, BitSensor, TrusttheSource, Emosys, Pearltect, Rural Spark, Clear Flight Solutions, TMI en Plant-e.

Voor deze landelijke competitie is uit elke regio e?e?n finalist geselecteerd die tijdens het congres Nederland Valoriseert! zijn of haar businessplan zal pitchen aan een zaal vol politici, investeerders, corporates en partners. Bekende personen als Minister Kamp van Economische Zaken en Constantijn van Oranje, special envoy StartupDelta, zullen hierbij aanwezig zijn.

Genomineerden

?        Amsterdam – LUMICKS ontwikkelt apparaten waarmee biologen en biomedische wetenschappers biomoleculen kunnen bekijken en manipuleren, waardoor kennis van DNA en eiwitten toeneemt en beter inzicht verkregen kan worden in hoe ziekten zich ontwikkelen en voorkomen kunnen worden.

?        Arnhem/Nijmegen – Slim Opgewekt richt zich op het verduurzamen van basisscholen en helpt met het gehele verduurzamingstraject: van eerlijk advies en passende financiering, het plaatsen van duurzame techniek, bewustwording onder leerlingen tot en met het beheer en onderhoud van de installaties.

?        Delft – Delft Hyperloop is een veilige en betrouwbare buis die het mogelijk maakt om grote afstanden in een korte tijd af te leggen. De capsules reizen door een buis waarin bijna geen luchtweerstand is met als gevolg dat het mogelijk is om sneller, efficiënter en goedkoper te reizen dan met de huidige transportmiddelen.

?        Den Bosch – ZTRDG.nl is een marktplein met knettervers voedsel en bijzonder (lekkere) producten dat werkt met kleinschalige merken en bedrijven en is opgezet omdat iedereen elke dag recht heeft op goed eten.

?        Eindhoven – BitSensor is een cloud gebaseerde software die oplossingen biedt voor het beschermen van webapplicaties tegen beveiligingsrisico’s met behulp van real-time blokkering en visueel inzicht.

?        Groningen – TrusttheSource is een applicatie waarmee de betrouwbaarheid van berichten op social media geverifieerd kan worden. Het programma vindt de originele bron en geeft weer hoe betrouwbaar die bron is.

?        Maastricht – Emosys ontwikkelt een apparaat waarmee de stemming kan worden verbeterd en zo personen met symptomen van stemmingsstoornissen geholpen kunnen worden.

?        Rotterdam – Pearltect ontwikkelt een innovatieve armband om jezelf te kunnen verdedigen tegen seksueel geweld. Geïnspireerd door de natuur wordt geur ingezet om jezelf op een geweldloze manier te verdedigen.

?        Tilburg/Breda – Rural Spark ontwikkelt een simpele kit die gebruikt wordt door mensen in India om zelf duurzame energie op te wekken en die uit te wisselen met dorpsgenoten om iedereen te voorzien van betrouwbare energie.

?        Twente – Clear Flight Solutions ontwikkelt robotvogels, de zogenoemde robirds, die ingezet worden om effectief vogels te verjagen in de luchtvaart, afvalsector, havengebieden, landbouw en de olie- en gasindustrie.

?        Utrecht – TMI, too much information, combineert informele vlogs met een strak design, waardoor vloggers thema’s uit de leefwereld van jongeren in beeld brengen.

?        Wageningen – Plant-e maakt producten waarmee elektriciteit opgewekt kan worden met planten. Deze super innovatieve manier van stroomwinning is milieubewust, trendy en kan overal worden ingezet.

De finale

Tijdens de finale van de Young Startup Award krijgt iedere finalist drie minuten om de jury te overtuigen. De jury bestaat uit Herman Kienhuis (directeur KPN Ventures), Leo Essink (mede-eigenaar en CEO Topicus Holding), Eelco Osse (eigenaar OEM-Group), Eric de Vries (CEO 4Silence) en Geert Braaksma (voorzitter Twente Board). De juryleden beoordelen de finalisten op basis van commerciële en/of technologische vernieuwing, de oplossing, de schaalbaarheid naar de markt, de kwaliteit van het team en het bewezen succes. De voertaal tijdens de finale is Nederlands.

Nederland Valoriseert!

Dit jaar wordt de finale gecombineerd met het congres Nederland Valoriseert!. waar het zesjarig bestaan van het Valorisatieprogramma wordt gevierd. Met het Valorisatieprogramma ondersteunt het ministerie van Economische Zaken 12 consortia bij het vormgeven van hun activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en kennisvalorisatie. Tijdens het congres wordt teruggeblikt op de resultaten en vooruitgekeken naar nieuwe initiatieven. Samen wordt gewerkt aan de maximale impact van onderzoek en versterking van de innovatiekracht van Nederland. Twaalf hubs zijn onderdeel van het landelijke valorisatieprogramma. Vanuit elke hub is er één finalist die de strijd met de finalisten uit de andere hubs aangaat tijdens de finale van de Young Startup Award.

Over de Young Startup Award

De Young Startup Award is een speciale editie van de Young Technology Award en is onderdeel van het congres Nederland Valoriseert!. De finale vindt plaats op 23 januari 2017 tussen 14:30 en 19:30 uur en is toegankelijk voor publiek. Aanmelden   De Young Startup Award is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events en wordt georganiseerd met Kennispark Twente, PPM Oost, EY en Leap. The Innovation Agency. Deze award stimuleert de innovativiteit van ondernemers en het start-up ecosysteem in Nederland. Daarnaast biedt de verkiezing een podium aan innovatieve bedrijven.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics