Vossloh gebruikt gegevens gebaseerde conditiebewaking om de beschikbaarheid van spoorwegen te verbeteren

0

Vossloh is een toonaangevend wereldwijd spoorwegtechnologiebedrijf dat zich richt op het verbeteren van de spoorweginfrastructuur met wereldwijd geïntegreerde oplossingen uit één hand. Ze zijn een belangrijke speler in de spoorwegindustrie en leveren een belangrijke bijdrage aan de mobiliteit van mensen en het vervoer van goederen – veilig, duurzaam en milieuvriendelijk.

  • Belangrijke mijlpaal bereikt in trafikverket’s toonaangevende meerjarige contract voor data-gebaseerde monitoring van 1.000 switches
  • Vossloh’s zeer innovatieve oplossing voldoet volledig aan de contractueel vastgelegde eisenset
  • De oplossing helpt de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden te verhogen en verhoogt zo de beschikbaarheid van het spoor aanzienlijk.
  • Digitale expertise in combinatie met een grondige kennis van spoorfysica als een belangrijke succesfactor

Sensorfy ondersteunde Vossloh bij het boeken van substantiële vooruitgang op het gebied van de trendsettende order voor data-based condition monitoring van switches in Zweden. De meerjarige order werd in 2020 door Trafikverket aan Vossloh toegekend en omvatte in totaal 1.000 switches in het Zweedse netwerk. Daarom was Vossloh op zoek naar een innovatiepartner om deze revolutionaire oplossing te ontwerpen en te ontwikkelen, daarom werkten ze samen met Sensorfy om deze uitdaging aan te gaan.

Probleem

Spoorwegen over de hele wereld barsten van de vraag naar passagiers en vracht die geen tekenen van vertraging vertonen. Er is een grote druk op het spoorwegpersoneel, waardoor het aantal veiligheidsgerelateerde incidenten toeneemt. Daarnaast blijft ongeplande stilstand en gebrek aan inzicht in de staat van de spoorinfrastructuur inclusief spoorwissels een groot probleem voor spoorvervoerders.

Als gevolg van deze uitdagingen was een innovatieve oplossing nodig om de toestand van de spoorinfrastructuur en spoorwissels in real-time te monitoren. Vossloh werkte samen met Sensorfy om deze revolutionaire oplossing voor Trafikverket te ontwerpen en te engineeren.

Oplossing

Het doel van vossloh’s slimme oplossing is om ongeplande stilstand als gevolg van schakelstoringen te voorkomen, de efficiëntie van onderhoudswerkzaamheden te verhogen en zo de beschikbaarheid van het spoor aanzienlijk te verhogen. Hiervoor ontwikkelde Sensorfy een slim sensorsysteem bestaande uit één of meerdere sensorapparaten, dat alle bewegingen en verplaatsingen van spoorbielzen nauwkeurig detecteert en registreert, evenals enkele andere variabelen. Al deze gegevens worden verzameld en verwerkt in een Gateway die de informatie doorstuurt naar de Cloud voor verdere verwerking.

Door real-time monitoring van de toestand van de spoorwissels kan Vossloh schakelstoringen detecteren voordat ze zich voordoen. Dit geeft hen een optimale responstijd om onderhoudswerkzaamheden te plannen en ongeplande downtime te voorkomen. De Smart Sensor Solution geeft ook informatie over de snelheid en het type passerende treinen via een ingenieus algoritme.

Link magazine editie december 2022 | jaargang 24 thema: B2B-marketing: veel meer dan goede klantrelatie opbouwen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Vossloh heeft nu met succes de validatie van de prestaties van de sensoren, gateways, cloudapplicaties en algoritmes afgerond. De validatie werd uitgevoerd met behulp van gegevens van meer dan 4000 treinpassen om de betrouwbaarheid van de oplossing en de nauwkeurigheid van de algoritmen onder reële omstandigheden te testen. Dit markeert een belangrijke technologische mijlpaal en is een cruciale stap om Trafikverket in staat te stellen hun spoorwegwissels permanent te monitoren en onverwachte uitschakelingen te voorkomen.

“Deze geweldige prestatie is een verdere belangrijke stap in de richting van voorspellend onderhoud en maximale beschikbaarheid van het spoor, wat een belangrijke voorwaarde is voor het verplaatsen van meer verkeer naar het spoor”, zegt Oliver Schuster, CEO van Vossloh AG, eraan toevoegend: “De grote vooruitgang die we in het project hebben geboekt, is gebaseerd op ons unieke begrip van het spoor als een heel systeem in combinatie met onze gestaag groeiende digitale expertise. Dit stelt ons in staat om verder meer waarde toe te voegen aan onze klanten.”

Vossloh is een wereldwijde technologiegroep die al meer dan 135 jaar staat voor kwaliteit, veiligheid, klantgerichtheid, betrouwbaarheid en innovatiekracht. Vossloh is met zijn uitgebreide assortiment spoorgerelateerde producten en diensten een van de wereldmarktleiders in deze sector. Vossloh biedt een uniek breed scala aan producten en diensten onder één dak: railbevestigingssystemen, betonnen dwarsliggers, wisselsystemen en kruisingen, evenals innovatieve en steeds meer digitale diensten voor de gehele levenscyclus van rails en wissels. Vossloh gebruikt zijn systemische kennis van het spoor om in te spelen op de centrale klantbehoefte van “beschikbaarheid van het spoor”.
De producten en diensten van Vossloh worden in meer dan 100 landen gebruikt. Met zo’n 80 groepsmaatschappijen in zo’n 30 landen en meer dan 35 productielocaties is Vossloh wereldwijd actief op het terrein. Vossloh zet zich in voor duurzame corporate governance en klimaatbescherming en levert met haar producten en diensten een belangrijke bijdrage aan de duurzame mobiliteit van mens en goederen.
De activiteiten van de Groep zijn onderverdeeld in drie divisies: Core Components, Customized Modules en Lifecycle Solutions. In het boekjaar 2021 genereerde Vossloh een omzet van € 942,8 miljoen met ongeveer 3.600 werknemers.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics