Vion investeert €15 miljoen in moderne slachterij in Leeuwarden

0

Vion kiest Leeuwarden als locatie voor een nieuwe slachterij voor runderen, met korte transportafstanden en betere condities als gevolg voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. De nieuwe slachterij, waarmee een investering van circa €15 miljoen is gemoeid, zal initieel werk bieden aan zo’n honderd medewerkers.

Vion en de Waddenvlees groep, bekend van onder andere het merk Waddenrund, gaan samen de aanvoer van runderen verzorgen. De nieuwe slachterij verwerkt rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is en waar Vion en de Waddenvlees groep samen marktleider zijn. De capaciteit zal ongeveer 2.500 runderen per week zijn.

Francis Kint, CEO Vion: ”In Leeuwarden krijgen we een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. Zo kunnen we werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees. Wij streven naar duurzame ketens voor de markt, die korter zijn en transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit ten goede komen.”

Wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden is verheugd over de komst van Vion: “Vion biedt niet alleen banen, hun komst bevestigt ook dat Leeuwarden aantrekkelijk is voor de agrarische sector. Vion versterkt in Leeuwarden en Fryslân de keten van dairy en rundvlees. Bovendien past de duurzame bedrijfsvoering goed bij onze stad en bedrijvenpark Zwette en zien we kansen Vion te koppelen aan innovatieve toepassingen op het gebied dairy, energie en water.”

Vion investeert in moderne en hoogwaardige faciliteiten

In 2014 en 2015 heeft Vion significant geïnvesteerd in haar productielocaties in Nederland en Duitsland in onder meer Groenlo, Vilshofen en Landshut. Eind 2016 wordt een grote uitbreiding van de locatie Waldkraiburg afgerond. Daarmee heeft het bedrijf een van de grootste en meest moderne en hoogwaardige faciliteiten voor het slachten en verwerken van runderen in heel Europa. Het project in Noord-Nederland past in de strategie van verbetering van dierenwelzijn, regionaliteit en een optimale infrastructuur.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics