Varkenshouderij van de toekomst, bedrijven van binnen en buiten de sector.

0

Het nieuwe AgriFood Capital project Big Developments komt in een stroomversnelling door de recente toekenning van OP Zuid subsidie. Er wordt (letterlijk) gebouwd aan de varkenshouderij van de toekomst. Dit nieuwe concept zet het welzijn van het dier centraal, voldoet aan verdergaande milieueisen en is een belangrijke stap op weg naar een emissie-loze veehouderij. Het is een concept met economisch perspectief die ook past in het landschap; goed dus voor zowel dier, boer als omgeving.

AgriFood Capital

In Big Developments gaan verschillende bedrijven van binnen en buiten de sector – onder andere een stalbouwer, klimaatspecialist, wetenschapper en boer – samen aan de slag. In het najaar van 2016 start de bouw van een prototype in de gemeente Boekel. AgriFood Capital heeft hiervoor alle betrokken partijen bij elkaar gebracht en ondersteund in de zoektocht naar financiering.

Doorbraak innovatie

Mede-initiatiefnemer van Big Developments is Zero Gravity Movement, een bedrijf buiten de keten gespecialiseerd in management van doorbraak innovatie. De diversiteit van de samenwerkende partijen zorgt voor een vernieuwende en praktijkgerichte aanpak. Met Big Developments geeft AgriFood Capital invulling aan haar innovatiemodel waarbij de focus ligt op ondersteuning van en consortiavorming rondom ‘systeembedrijven’. Systeembedrijven zijn voorloperbedrijven die grensverleggende systeeminnovaties in Noordoost-Brabant willen en kunnen realiseren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics