Vanderlande ontvangt over 2015 record aan orders

0

Vanderlande heeft het boekjaar 2015 (1 april 2015 tot en met 31 december 2015) afgesloten met een record order intake van € 1,2 miljard en € 1,4 miljard voor het kalenderjaar 2015 (een stijging van 40%). De onderneming is met een historisch hoge orderportefeuille van € 1,5 miljard aan het eind van 2015 goed op weg om haar strategische ambities verder te realiseren. Daarnaast is de winst fors gegroeid naar € 31,4 miljoen in de negen maanden van het boekjaar 2015.
De resultaten van Vanderlande zijn daarmee uitstekend, met de nettowinst van de afgelopen 9 maanden als bewijs. De verwachte order intake, geschetst in Vanderlande’s outlook voor het kalenderjaar 2015, is gerealiseerd en het operationeel resultaat (EBIT) was 5,8%.
De marktsegmenten waarin Vanderlande actief is, ontwikkelen zich daarbij veelbelovend. De markt voor bagagesystemen blijft gunstig en toont positieve vooruitzichten. Dit omvat onder meer de stijging van het aantal mega hubs die behoefte hebben aan geavanceerde oplossingen, veranderende regelgeving en de aanhoudende vraag van klanten naar kosteneffectieve systemen. Vanderlande heeft proactieve maatregelen genomen om op deze trends in de markt in te kunnen spelen.
Vanderlande heeft haar positie in de pakket- en postmarkt verder verbeterd en zal haar activiteiten in dit segment nog verder uit gaan breiden, wat potentiële groei voor het bedrijf zal betekenen.
In de markt voor magazijnautomatisering heeft Vanderlande gedurende het kalenderjaar 2015 een doorbraak gehad in alle belangrijke segmenten, en in het bijzonder in food retail. Automatisering is uitgegroeid tot een geïntegreerde oplossing in magazijnen en de uitbreiding van e-commerce in food, fashion en general merchandise blijft een vooraanstaande drijvende kracht.
Daarnaast is er een aanzienlijke toename (18,6% pro rata) van het aantal orders voor Vanderlande’s life-cycle services, voornamelijk binnen het segment magazijnautomatisering. Deze positieve ontwikkeling is mede te danken aan de vernieuwde positionering van Vanderlande in dit marktsegment. De groei zal naar verwachting worden gecontinueerd vanwege het toenemende aantal geavanceerde geautomatiseerde oplossingen en de trend om onderhoud en ICT-diensten bij luchthavens uit te besteden.
‘Onze financiële positie is en blijft zeer solide’,  zegt Goof Hamers, CEO van Vanderlande. ‘De voorspelling is dat de markten waarin wij actief zijn, voornamelijk op het gebied van e-commerce blijven groeien en Vanderlande is zeer goed gepositioneerd om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij boven verwachting in onze core business zullen preseteren, zowel nu als in de toekomst.’
Opmerkingen voor

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics