Uitslag DISCA’18, ronde 1 – uitreiking 21 november met boeiende talkshow

0

Bijna 200 leveranciers en ongeveer evenzoveel uitbesteders zijn de afgelopen maanden genomineerd voor respectievelijk de Best Knowledge en Best Logistics Supplier Award en de Best Customer Award. Drie prijzen die onderdeel uitmaken van Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2018 (DISCA’18). In de septemberuitgave van Link Magazine die vandaag verschijnt staat het complete overzicht, met tal van nieuwkomers.

Winnaar AAE, Best Knowledge Supplier 2017.Foto © Sam Rentmeester .

Onvrede én enthousiasme in de maakketens

Voor het nomineren van klanten is dit jaar extra animo. Maar dat geldt niet andersom: de bereidheid om toeleveranciers te nomineren stagneert dit jaar wat. Om uiteenlopende redenen, maar de meest gehoorde is dat de leveranciers tegenvallend presteren, vermoed wordt vanwege de sterk gegroeide vraag en componentschaarste waarmee veel bedrijven zich geconfronteerd zien.

Toch zijn er nog genoeg toeleveranciers die het volgens hun klanten dik verdienen in voor het voetlicht van de DISCA geplaatst te worden.

Genomineerd in drie categorieën!

In totaal zijn er bijna 400 nominaties gedaan. Een kleine 200 daarvan gelden toeleveranciers, in twee categorieën: 77 voor de Best Knowledge Suppliers Award en 110 voor de Best Logistics Suppliers Award. Daarnaast werden er 196 klanten genomineerd voor de Best Customer Award. Daaronder 17 bedrijven die in twee categorieën genomineerd werden. En – voor het eerst! – drie bedrijven, in drie categorieën: MEVI Fijnmechanische Industrie in Helmond, tbp electronics in Dirksland en VDL ETG met de vestigingen in Eindhoven en Almelo. Drie bedrijven die als klant én als toeleverancier toppartners blijken te zijn!

Proactief?

Onderscheidend aan de DISCA is dat bedrijven zich niet zelf kunnen voordragen maar daarvoor afhankelijk zijn van hun klant of toeleverancier. Of die die moeite neemt hangt af van de ervaringen met die partner het afgelopen jaar: heeft die supplier die zich proactief opgesteld, zich ingezet om zijn product- en productietechnologie te verbeteren, leverbetrouwbaarder of goedkoper? Heeft die klant zijn toeleveranciers de ruimte geeft om hun sterktes tot hun recht te laten komen, is die uit op een gelijkwaardige, lange termijn samenwerking en bereid risico’s en opbrengsten open en eerlijk te delen? Zo’n wijze van samenwerken kan resulteren in een plek in de eerste ronde.

Link Magazine heeft in 2002 het initiatief tot de prijs genomen om de kwaliteit van de Nederlandse industrie voor het voetlicht te brengen om tegenwicht te bieden aan ‘De Haag’ dat van Nederland een dienstenland wilde maken. De politiek is in de jaren erna  op dat beleid teruggekomen.

Talkshow 2017. Foto © Sam Rentmeester .

Talkhow

De komende weken volgt een nadere selectie. De uiteindelijke winnaars krijgen hun onderscheiding op 21 november.

Voorafgaand aan de uitreiking in Hoeve Mereveld in Utrecht schuiven vier industriële topondernemers aan voor een interview op het scherp van de snede onder leiding van Arjan van Weele (NEVI-hoogleraar aan de TU Eindhoven) en zijn collega Maarten Steinbuch (hoogleraar robotica en automotive).

Het evenement wordt georganiseerd door Link Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software.

Aanmelden voor Talkshow en DISCA’18 bij disca@linkmagazine.nl

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics