TUWI neemt Matrix Tools over

0

Matrix Tools B.V. uit Aalten is het exclusieve verkoopkanaal in de Benelux van Matrix SrL. Deze Italiaanse fabrikant ontwikkelt en produceert gereedschappen voor de metaalverwerkende industrie ten behoeve van het ponsen en vervormen van platen. Dankzij  het persoonlijke advies heeft Matrix Tools B.V. een groot marktaandeel in de levering van gereedschappen voor alle merken ponsnibbelmachines veroverd.

Sinds de intensieve samenwerking tussen Matrix Srl. en de high-end machineleverancier Salvagnini Italia S.p.A. is Matrix Tools B.V. het aanspreekpunt voor Salvagnini in Nederland geworden. De naamsbekendheid en belangstelling in Nederland voor de plaatbewerkingsmachines, automatiserings- en softwareoplossingen van Salvagnini heeft Matrix Tools positief verrast en heeft voor de noodzakelijke uitbreiding een samenwerking gezocht met het professionele verkoopteam van TUWI Nederland. TUWI Nederland heeft in overleg met Matrix Srl. en Salvagnini Italia S.p.A. besloten om Matrix Tools B.V. inclusief medewerkers in zijn geheel over te nemen en alle verkoopactiviteiten te integreren binnen TUWI Nederland B.V.

TUWI Nederland is de grootste importeur van metaalbewerkingsmachines in Nederland. Hoewel TUWI al een brede range plaatbewerkingsmachines levert, is al langer de ambitie om ook oplossingen aan te bieden voor klanten die hoogwaardige en verregaande automatisering op basis van Industrie 4.0 in hun productieproces eisen. Marco Mans, mede-eigenaar van TUWI, legt uit dat in Nederland de automatiseringseisen van klanten soms zo hoog zijn, dat TUWI aanloopt tegen de grenzen van wat leveranciers bieden. Door het specialisme en de jarenlange ervaring is marktleider Salvagnini, met vooruitstrevende oplossingen voor met name het dunnere plaatwerk, een perfecte aanvulling op het huidige portfolio. Met de overname van Matrix Tools biedt TUWI nu ook innovatieve kantbanken met automatisch gereedschapwisselsysteem, fiberlasers met sorteersysteem, ponsmachines en ponslasers en natuurlijk de unieke panelbender van Salvagnini. Wereldwijd staan er duizenden van deze machines in automatische lijnen, die vanaf plaatmateriaal een compleet product produceren, zonder dat daar een handmatige interventie aan te pas komt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics