TOTAL PRODUCTIVITY BRENGT KENNISEVENT OPERATOR SUPPORT TECHNOLOGIE

0

Op 7 april aanstaande is er een door Total Productivity georganiseerd kennisevent in het AFAS AZ stadion. Dit event brengt inzichten op het gebied van de nieuwste technologie die productiemedewerkers naar een hoger prestatieniveau kunnen brengen.
De uitdagingen voor producerend Nederland zijn legio: Kostenreductie en kwaliteitsbewaking. Flexibilisering. Concurreren binnen Europa. Time to market en klantspecifiek produceren. Ontwikkelingen die steeds nieuwe eisen aan productieprocessen en –inrichtingen stellen. En aan de mensen die daarmee werken.
Het event gaat in op actuele ontwikkelingen en geeft inzichten voor de toekomst. Daarnaast wordt een concreet product, interactieve digitale werkinstructies, toegelicht.
Het event wordt gedragen door twee hoofdonderwerpen:
Het eerste deel is een lezing van Prof. Dr. Michiel de Looze van TNO. Hij zal ingaan op de ontwikkelingen op het gebied van operator support systemen. Denk bijvoorbeeld aan interactieve instructiesystemen of cobotica. Wat betekenen deze systemen voor het productieproces? Waar liggen de kansen? Wat betekenen deze systemen voor de operators zelf? Wat zijn de invloeden op cognitief gebied (bijvoorbeeld aansturing) en wat zijn de invloeden op fysiek gebied (met name bij de inzet van cobots)? En welke kansen creëert dit op het gebied van de arbeidsparticipatie?

Het tweede deel van het event betreft het interactieve werkinstructieplatform van Visual Factory (VF). De applicatie is ontwikkeld vanuit het inzicht productieprocessen te verbeteren op basis van lean principes. En de overtuiging dat softwaretools een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan kostenreductie, efficiency en kwaliteitsverbetering. VF is meer dan werkinstructiesoftware. Waardevolle productiedata worden opgeslagen en vormen een –big data- basis voor verbeteringsprocessen. Denk aan inzicht in gereedschap gebruik, handelingstijden en presteren van operators. Om lean implementatie verder te faciliteren, zijn er additionele modules als Kaizen, KanBan, Balance en Andon. Concrete tools die helpen om de implementatie van digitale werkinstructies in procesverband te versterken.

Kennis Event “Operator Support Systemen”
Organisator: Total Productivity BV
Datum:         7 april 2016

Plaats:          AFAS AZ Stadion, Alkmaar

Tijdstip:        13:30 tot 16:15 uur, inloop vanaf 13:00 uur

Voorwaarden:         Aanmelden vooraf, gratis
Aanmelden:   Ruud Bais
Mail:             r.bais@totalproductivity.nl

Info:            www.totalproductivity.nl

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics