Techruption van start op Brightlands Smart Services Campus

0

Op vrijdag 20 januari 2017 vond de kick-off plaats van Techruption. Een nieuwe community waarin grote en kleine bedrijven en organisaties, startups en wetenschappelijke instituten gezamenlijk bouwen aan technologische innovaties rondom blockchain en kunstmatige intelligentie en werken aan slimme oplossingen om (de gevolgen van) klimaatverandering tegen te gaan. De nieuwe community is onderdeel van het ecosysteem op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Kartrekkers zijn TNO, BISS Institute (gevormd door Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en Open Universiteit), APG, Provincie Limburg en de Brightlands Smart Services Campus.

Bedrijven, kennisinstellingen en overheid investeren gezamenlijk in technologische innovaties rondom blockchain en kunstmatige intelligentie en in nieuwe slimme oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.

De kick-off bestond uit een plenair programma in het auditorium van de Brightlands Smart Services Campus gevolgd door diverse parallelle break-out sessies. Inhoudelijke bijdragen werden tijdens de kick-off onder andere geleverd door TNO, BISS Institute, APG, Accenture, IBM, Eneco, PGGM, Rabobank, Monax en de Brightlands Smart Services Campus.

Het programma werd geopend door Willem Vermeend, oud-minister en tegenwoordig Fintech gezant van de Ministeries van Economische Zaken en Financiën. Vermeend is als voorzitter van de advies- en programmaraad van Techruption verbonden aan de nieuwe community

Willem Vermeend: ”Binnen startups, kennisinstellingen en bedrijven hebben de onderwerpen kunstmatige intelligentie, blockchain en klimaatverandering in de loop der tijd steeds meer aandacht gekregen. Toch bundelen deze stakeholders hun krachten nauwelijks. Het Techruption initiatief biedt een unieke mogelijkheid om de diverse initiatieven te verenigen en deze te laten floreren binnen een ecosysteem. Dat zal kracht, synergie en veranderingssnelheid opleveren. De Brightlands Smart Services Campus is hiermee dé broedplaats van concrete praktische toepassingen op deze terreinen.”

Peter Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus: “Dit nieuwe initiatief geeft extra vaart aan de Brightlands Smart Services Campus die onlangs werd opgericht om een ecosysteem te bouwen om open innovatie op het gebied van smart services en data science te stimuleren. Hierdoor zullen de verbindingen tussen bedrijven, kennisinstituten en startups hechter worden. Bovendien ontstaan er zo nieuwe mogelijkheden voor crossovers tussen de Brightlands campussen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics