Technologiebedrijf DeltaQ komt naar Nederland

0

DeltaQ, opgericht in Brussel, betreedt de Nederlandse markt. Het technologiebedrijf heeft een SaaS-dienst (software as a service) ontwikkeld waarmee gebouwbeheersystemen predictive en real-time worden geoptimaliseerd. Dat kan een verhoogd gebouwcomfort, meer duurzaamheid en een flinke energiebesparing geven.

DeltaQ gebruikt machine learning om de bestaande gebouwsturing automatisch en real-time te verbeteren. Daarbij wordt rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van het gebouw, de weersvoorspellingen, de (verwachte) bezetting, et cetera.

De operationele kosten dalen door het lager aantal interventies en de verminderde noodzaak tot handmatig ingrijpen. DeltaQ heeft het over een besparing van 10 tot 40 procent van de energiekosten.

DeltaQ ondersteunt een scala aan bestaande en nieuwe gebouwbeheersystemen en communicatieprotocollen en kan onder meer BNP Paribas, Sodexo en AON tot zijn klanten rekenen.

Lees Link magazine digitaal of vraag een proefexemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl

DeltaQ heeft de ambitie om de wijze waarop kantoorgebouwen beheerd worden revolutionair veranderen. Het wil besparingen op het energieverbruik en reductie van de CO2-footprint van de gebouwmarkt versnellen en maximaliseren. Het bedrijf bestaat ruim een jaar en maakt na een aantal geslaagde projecten in België nu de stap naar Nederland. ‘We zijn verheugd de Nederlandse markt te betreden. Onze technologie kan in grote mate bijdragen aan het terugdringen van de emissies van kantoren’, aldus Matthijs De Deygere, co-founder en ceo van DeltaQ.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics