Startups halen 35.000 euro op tijdens de finale van de Young Business Award 2016!

0

De Young Business Award leeft in Noord-Nederland.

In de eerste plaats schreven maar liefst 102 bedrijven zich in voor deelname aan de startup competitie. Hiervan kregen 18 bedrijven de kans om tijdens de voorrondes te pitchen voor de jury. De bedrijven 24Sessions, Athom, BMTEC, EC2C, McNetiq en Motial kregen uiteindelijk de kans om in het spiksplinternieuwe Atlas Theater te pitchen voor de hoofdprijs. De finale van de Young Business Award 2016 was het eerste evenement in de Rabo Zaal (822 zitplaatsen) van het Atlas Theater dat grenst aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

De zes finalisten hadden tijdens de finale elk zo’n zestig seconden de tijd om hun bedrijf voor de vakkundige jury te pitchen.

In afwisseling met de zes finalisten kregen de bedrijven Healthcoin (stimuleren gezond gedrag binnen bedrijven) en PestDetect (intelligente val voor ongedierte) de kans om door middel van live crowdfunding de zeshonderd bezoekers te motiveren om realtime geld te investeren in hun bedrijf. Het ging de twee Drentse ondernemers goed af. Want naast de volle zaal waren ook de zakken van de twee Drents ondernemers goed gevuld aan het einde van de avond. De bedrijven wisten gezamenlijk een investering van meer dan 22.000 euroMcNetiq2 los te peuteren uit de zaal.

jord kelderDe inhoudelijke sterke en goed onderbouwde verhalen zorgden voor een nek aan nek race tussen de finalisten.

Een messcherpe Jort Kelder vervulde een belangrijke verbinding tussen de finalisten, juryleden en de bezoekers. De vijfkoppige jury koos Athom uit Enschede als runner-up. Het bedrijf heeft de Homey ontwikkeld; een platform dat alle intelligente apparaten in huis verbindt. McNetiq won McNetiquiteindelijk de Young Business Award 2016 inclusief de prijzenpot van 12.500 euro. McNetiq is geen onbekende in het startup-circuit. Het bedrijf heeft een veilige magneet verankering ontwikkeld als alternatief voor tijdelijke lasverbindingen. Er waren aan het einde van de avond veel stralende gezichten. Want tijdens de Young Business Award finale is er uiteindelijk voor 35.000 euro aan bedrijfsinvesteringen opgehaald.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics